Tutmaç hamuru nasıl yapılır?

2022 By admin 0

Un, yumurta, su ve tuzu karıştırın, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın, yaş bez altında 20 dakika dinlendirin. Yarım saat pamuklu bez üzerine alıp havalandıran. Elde edilen hamurların yarısını (yaklaşık 1 su bardağı)sade yağda kızartın.Dec 19, 2020

Cimcik hamuru nasıl yapılır?

Yumurta, tuz ve un sert olacak şekilde yoğurulur. Hamuru iki beze yapıp açıyoruz ve açtıktan sonra mantı yapar gibi kesip ortadan cimcikliyeceğiz. Bol suyla haşlayacağız. Sarımsaklı yoğurt yapıp üzerine dökeceğiz ve kızgın yağda, pul biberi ve salçayı kavurup ekleyeceğiz 😉 Afiyet olsun .

Hamur çorbası hamuru nasıl yapılır?

Çorbanın hamuru için, unu bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Tuz ve biraz su ekleyerek yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örterek 10-15 dakika dinlendirin. Tezgaha un serperek hamuru açın.

Sübüra hamuru nasıl yapılır?

Sübüra tarifi Nasıl yapılır? Bir kaba su, un ve tuzu koyarak çorbanın hamurunu yoğurun. Hazırladığınız hamurdan bir beze alın ve oklava yardımıyla incecik açın. İnce bir şekilde açtığınız hamuru çok küçük kare halinde kesin.

Tutmaç Aşı nedir?

Tutmaç, Tutmaç çorbası, Bacaklı aş(Bacaklı çorba) , Sakala sarkan, Sakala çarpan ya da Erişte çorbası Türk mutfağına özgü çorba ya da aş. Kullanılan malzemeler erişte, maydanoz, ıspanak, dereotu, taze soğan ve bazen kişniş, kuru nohut, börülce, mercimek, soğan, un, nane, sarımsak, yağ, tuz ve karabiberdir.

Kaypancak nasıl yapılır?

Tereyağını tavada eritip soğanları kavurduktan sonra kıymayı ekleyiniz. Kıyma ile soğan kavrulduktan sonra salça ve tuz ile birlikte baharatlarını ekleyiniz. Sıcak suyu tencerede kaynatınız. İçerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve kaypancak ları atıp 8 dakika ağzı açık harlı ateşde pişiriniz.

Kütahya cimcik nedir?

Cimcik Nedir? Kütahya'nın yöresel yemeklerinden cimcik bir tür mantı çeşididir. Cimcik aşı da denilen yemek, adını hamurun şekillendirilmesinden alır. Cimcik aşını diğer mantılardan farklı kılan ise içine kıyma veya herhangi bil malzeme koyulmuyor olmasıdır.

Topak hamur çorbası nasıl yapılır?

Kesme Hamur Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sıvı yağda nanemizi ve salçamızı kavuralım.
  2. Domatesi de ilave ettikten sonra, 4-5 su bardağı sıcak su ve et suyumuzu ilave edelim.
  3. Su kaynayınca, kesme hamurumuzu ve bir avuç mantımızı içine atalım.
  4. Tuzunu da ilave ettikten sonra, hamurlarımız yumuşayınca altını kapatalım.

Jul 6, 2014

Yogurtlu hamur çorbası nasıl yapılır?

Yoğurtlu Kesme Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce çorbayı yapacağınız tencereye suyu ilave edin, kaynamaya koyun.
  2. Su kaynayınca kesme hamurunuzu katın. …
  3. Diğer taraftan bir kaseye dövülmüş sarımsağı, yoğurdu koyup bir güzel çırpın.
  4. Haşlanan kesme hamura ılıştıra ılıştıra ilave edin bir iki taşım kaynayınca ocağı kapatın.