Şöminede çam ağacı yakılır mı?
2022İçindekiler
Şöminede hangi ağaç yakılır?
Çok canlı yanan bir ateşin üzerine odun koymaktan kaçınınız. Kapalı hazneli şöminelerde meşe odununu tavsiye ediyoruz. Meşe odunu diğer odunlara oranla ısı kalorisi yüksek ve yağ miktarının düşük olması, buna bağlı olarak is yapmamasından ötürü tercih edilir.
Şöminede ne yakılmaz?
Şömine Yakarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Kimyasal tutuşturuculardan yana seçim yapılmamalıdır. Şömine içerisinde meşe veya pres şömine odunu dışında bir malzememe asla yakılmalıdır. Şöminenin yanında veya yakınında alev alıcı bir malzeme olmamalıdır. Sadece kuru meşe odunu yakılmalıdır.
Şöminede mangal kömürü yakılır mı?
Dikkat! Şömine yakarken başka herhangi bir kimyasal tutuşturucu asla kullanılmamalıdır. Kesinlikle tehlikelidir. Şöminede, meşe odunu veya pres şömine odunu dışında, kömür, başka cins odunlar, atık, plastik madde vb. asla yakılmamalıdır.
Şöminede kömür neden yakılmaz?
Şömine soba yakarken sadece 2 yıllık kurumuş meşe odunu yakınız. Bunun dışında çam, kavak, kömür, briket vs. yakıt kullanımı yasaktır. Bu tür yakıtlar ve kuru olmayan odun Şömine Sobanıza zarar verecektir çok duman yapıp çekişi azaltacaktır. Ayrıca camınızı hemen kirletecektir.
Şöminede hangi kömür kullanılır?
Öncelikle; kapalı hazneli şöminelerde özellikle meşe odununu tavsiye ediyoruz. Nedeni; meşe odunu diğer odunlara oranla ısı kalorisi yüksek ve yağ miktarının düşük olması, buna bağlı olarak is yapmamasından ötürü tercih edilir.
Gürgen nasıl yanar?
Gürgen odununun közü uzun süre dayanıklıdır. küle dönüşme süresi uzundur. uzun süre köz olarak ısı vermeye devam eder. Gürgen odunlarının tercih edilmesinin en önemli sebeblerinden biri de karbonmonoksit zehirlenme olayının düşük olmasıdır.
En iyi hangi odun yanar?
En iyi performans en çok kor veren ve alevi en çok tutan ağacın odunuyla elde edilir. MEŞE en çok kor veren ve kalori değeri en yüksek olan ağaçtır. Dışbudak,akcaağaç ve kayın gibi ağaçların kalori değerleri Meşe ye göre %8 ila %11 arasında düşüktür.
Briket odun nedir?
Pres Odun, lignin bakımından zengin orman ve tarımsal atıkların hiçbir kimyasal tutkal ve katkı kullanılmadan yüksek ısı ve basınç altında sıkıştırılarak elde edilen yeni nesil bir yakıt türüdür.