Çocuklar neden yalnız yatmak istemez?
2022Çocuğunuzun yalnız uyuyamamasının fiziksel ve duygusal sebepleri olabilir. Özellikle doğumdan sonraki ilk yılda bebeğin şikayetleri, ortamın gürültüsü, ısısı, annenin bebekle kurduğu ilişki ve annenin psikolojisi, bebeğin uykusunu doğrudan etkiler.
İçindekiler
- 1 Çocuklar neden odalarında uyumak istemez?
- 2 Tek uyumak istemeyen çocuğa nasıl davranmalı?
- 3 Çocuğumu kendi yatağına nasıl Alıştırırım?
- 4 Çocuklar neden yalnız uyumaktan korkar?
- 5 Uyumak istemeyen çocuğa ne yapmalı?
- 6 Çocuk kaç yaşında kendi yatağında yatmalı?
- 7 Çocuklar kac yasinda tek basina uyur?
- 8 Uyumamak icin direnen çocuğa ne yapmalı?
Çocuklar neden odalarında uyumak istemez?
Bundan başka aile içi sorunlar, kardeş kıskançlığı, okul, öğrenme veya uyum sorunu varsa yine çocukların anksiyetesi yükselir ve çocuklar anne ve/veya babaya daha yakın olmak isteyebilir. Öte yandan, küçük kardeş anne ve/veya babanın odasında ve büyük kardeş ayrı odada yatıyorsa, bu tip talepler aratabilir.
Tek uyumak istemeyen çocuğa nasıl davranmalı?
Dolayısıyla eğer çocuğunuzun sizin yatağınızda uyuma alışkanlığı varsa öncelikle ona kendi yatağında yatabilme alışkanlığını kazandırmanız gerekir. Kendi odası ve kendi yatağı çocukta olumlu çağrışımlar yaratmalıdır, gerekirse odanın düzeni çocuğun kendisini rahat ve güvende hissedeceği şekilde ayarlanmalıdır.
Çocuğumu kendi yatağına nasıl Alıştırırım?
Çocuğu Kendi Yatağında Yatmaya Alıştırmak için Yapılabilecekler
- Çocuğunuzun Kendi Yatağında Yatmama Nedenlerini Araştırın.
- Yatmaya Hazırlık Rutininizi Oluşturun.
- Uyku İçin Elverişli Bir Ortam Hazırlayın.
- Çocuğunuz Gece Yataktan Kalktığında Yapabilecekleriniz.
- Teşvik Edici Olun.
- Kararlı Bir Tutum Sergileyin.
Jan 12, 2022
Çocuklar neden yalnız uyumaktan korkar?
Yalnız Uyursa Korkar… Psikolojik olgunlaşmayı 'kişilik gelişimi' ve 'ayrılma bireyselleşme' süreci olarak tanımladığımızda, çocuğun ilgisinin dış dünyaya yöneldiği dönemde (özellikle yürümeyle birlikte) keşifler ve heyecanlar olur bununla birlikte korku duygusu da ortaya çıkabilir.
Uyumak istemeyen çocuğa ne yapmalı?
EBEVEYNLER NELERE DİKKAT ETMELİ? Uyku vaktinden en az 2-3 saat önce yemek yeme faslının bitmiş olması gerekir. Uykuya yakın yenen yemek kaliteli uyku dilimini engellemektedir. Uyku vaktine yakın zaman dilimlerinde çocuğun teknolojik aletlerle olan ilişkisi kesilmelidir.
Çocuk kaç yaşında kendi yatağında yatmalı?
Çocuklarımız en geç 2-3 yaşlarında, kendi odasında ve kendi yatağında yatmaya başlamalıdır ki, duygusal bağımsızlıklarını kazanmaya başlayabilsinler. Bu ayrışma ve bireyselleşme onların özgüven oluşturmalarında oldukça önemlidir.
Çocuklar kac yasinda tek basina uyur?
Çocukların anne ve babayla yatmasının mahsuru gerek bu şekilde yatmaya alıştıklarında anne babaya bağımlılık geliştirmeleri gerekse 4-5 yaşından sonraki cinsel gelişim döneminde kendi başlarına yatmalarının daha doğru olacağıdır.
Uyumamak icin direnen çocuğa ne yapmalı?
Sağlıklı uyku alışkanlığının gelişmesi için; sallayarak, emzirerek uyutma alışkanlığı varsa sonlandırılmalı. Bebek nerede yattıysa orada uyanmalı. Bebeğin sevdiği bir oyuncak veya battaniye ile uyumasına izin verilmelidir. Çocuğun kendi yatağında ve kendi kendine uyuması sağlanmalıdır.