Yürüme bozukluğu hastalığı nedir?

2022 By admin 0

Yürüme bozukluğu, kişinin yürüyüş şeklinin ahenk ve denge açısından sorunlu olduğu, dışarıdan bakıldığında “anormal” göründüğü duruma verilen addır. Yürüme şeklindeki çoğu değişiklik, altta yatan tıbbi hastalıklarla ilgilidir. Yürüyüş bozukluğu şu hastalıklar ile ilişkili olabilir: İç kulağı ilgilendiren bozukluklar.Sep 24, 2020

Yürümekte zorluk neden olur?

Bacak damarlarının tıkanması kasların kan ve oksijen ihtiyacı sağlanamadığı için yürüme sırasında ağrı çekmenize neden olur. Belirli bir mesafe yürüdükten sonra bacaklarınız ağrımaya başlar. Bir süre sonra yürümekte zorluk çekersiniz. Dinlenmeyle ağrı geçer.

Yürüyüş bozukluğu nasıl anlaşılır?

Yürüyüş Bozuklukları Belirtileri

  • İtici Yürüyüş: Bu kişiler genelde kafa ve boğaz kısmı önde olacak şekilde yürürler.
  • Makas Yürüyüşü: Makas yürüyüşünde kişilerin bacakları yürürken birbirine çarpabilir. …
  • Spastik Yürüyüş: Sert ve keskin şekilde yürürler. …
  • Stepaj Yürüyüşü: Ayak parmakları aşağı doğrudur.

Yürüme bozukluğuna hangi bölüm bakar?

Yürüme bozukluğu için hangi bölüme gidilir? Yürüme zorluğu çekenlerin Ortopedi ve travmatoloji bölümünden randevu alarak doktora görünmeleri gerekir.

Yürüme bozukluğu nasıl giderilir?

Yürüme ve denge bozukluğunun bir diğer nedeni de fizyolojik etkenlerdir. Nörolojik hastalıklar, kulak ve tiroid hastalıklarında da yürüme bozukluğu görülebilir. Bu nedenle ortaya çıkan yürüme bozuklukları B12 vitamini ile tedavi edilebilir. B12 vitamini sinir hücrelerini yeniden onarmaktadır.

Bacakta güç kaybı neden olur?

Bacaktaki kısmi felç ya da güç kaybı (beyinden gelen damar tıkanmaları ya da kanamaları sonucu inmeler hariç) en çok bel fıtıklarında, daha sonra dar kanalda, bel kaymasında, omurilik tümörlerinde, kaza sonucu omurga kırıklarında, ağır skolyoz ya da kifoz gibi omurga yapı bozukluklarında, ağır kireçlenmelerde, ameliyat …

Bacaklarda güçsüzlük halsizlik neden olur?

İlerleyen bel, sırt ve boyun fıtığı bacaklarda güçsüzlük yaratan ve en sık görülen durumlardan birisidir. Bu hastalarda güçsüzlüğün yanında bel ve bacak ağrısı da görülebilir. Spinal kord ya da omurgada meydana gelen problemlerden biri olan siyatik de bacaklarda güçsüzlüğe neden olabilir.

Dengesiz yürümek neden olur?

Denge bozuklukları; kulak kökenli olabileceği gibi, beyin, merkezi sinir sistemi, göz, eklemler, boyun rahatsızları ve tüm vücudu ilgilendiren sistemik hastalıklar (hipertansiyon, diyabet, vitamin eksiklikleri, hormonal bozukluklar vb.) sonucu da gelişebilir.

Doğru bir yürüyüş nasıl olmalı?

Yürüme süreniz en az 30 dakika olsun Günlük yürüme süresi 30-60 dakika arasında olmalı. Haftada en az 3 gün, ideali 5 gün yürümeniz. Uzun süreli ve dinlenme periyodu yetersiz yürüyüşlerde vücudunuzun zarar görme ve yaralanma riskinin olduğunu unutmayın.