Yurtdışı adres beyanı kaç gün içinde yapılmalı?
20225490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 50'nci maddesine göre, adres değişikliği bildirimi, 20 iş günü içerisinde yapılmalıdır. Süresi içerisinde adres değişikliğini bildirmeyenlere 128,00 TL idari para cezası uygulanmaktadır.
İçindekiler
- 1 Ikametgah değişikliği kaç gün arayla yapılır?
- 2 Yurtdışında adres beyanı nasıl yapılır?
- 3 Konsolosluk adres beyanı nasıl yapılır?
- 4 2 adres beyanı nasıl yapılır?
- 5 Misafir olarak adres değişikliği nasıl yapılır?
- 6 Misafir öğrenci olarak adres değişikliği nasıl yapılır?
- 7 Başkasının yanına ikametgah nasıl alınır?
- 8 e-Devlet ikinci adres nasıl yapılır?
Ikametgah değişikliği kaç gün arayla yapılır?
5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 50. maddesine göre yeni bir adreste oturmaya başlayan kişilerin 20 iş günü içerisinde ikametgah değişikliği yapmaları gerekir. 20 iş günü içerisinde ikametgah değişikliği bildiriminde bulunmayan kişilere idari para cezası uygulanır.
Yurtdışında adres beyanı nasıl yapılır?
Yurt Dışında Yaşayanlar Adres Bildirimlerini Nereye Yapacak? Yaşamış olduğunuz Ülkedeki Başkonsolosluğumuza yada Konsolosluklarımıza yapmanız gereklidir. Konsolosluk bulunmayan ülkelerde dış temsilciliklere de bildirim yapılabilir. Dolayısı ile bu bildirimi e Devletten yada internetten yapma imkanınız yoktur.
Konsolosluk adres beyanı nasıl yapılır?
Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız diğer adres beyanlarını, e-devlet kapısı (www.turkiye.gov.tr ), www.nvi.gov.tr. web sitesi üzerinden; e-imza, mobil imza ve sms yoluyla veya il ve ilçe nüfus müdürlüklerinde yapabilirler.
2 adres beyanı nasıl yapılır?
İşte detaylar… Yurt dışında yaşayan vatandaşların ise ikinci ikametgâh adres (diğer adres) beyanlarını “e- devlet kapısı” üzerinden veya www.nvi.gov.tr web adresi üzerinden; e-imza, mobil imza veya SMS yolu ile yapabilirler.
Misafir olarak adres değişikliği nasıl yapılır?
İKİ ADIMDA ADRES BİLDİRİMİ Adrese kayıtlı olan vatandaşın "Adres Beyanı İçin Muvafakat Verme" hizmeti üzerinden adres bildiriminde bulunacak kişinin adı, soyadı ve kimlik numarası bilgilerini girerek e-imza, mobil imza ya da kısa mesaj doğrulamasıyla işlemi onaylaması gerekiyor.
Misafir öğrenci olarak adres değişikliği nasıl yapılır?
Misafir öğrenci olarak adres değişikliği nasıl yapılır? Ancak söz konusu adreste yaşayan birisi olduğu takdirde yani misafir, öğrenci gibi ikametgâh bildirimi yapacak kişinin nüfus müdürlüğüne, evde yaşayan kişi ile birlikte başvurması gerekmektedir.
Başkasının yanına ikametgah nasıl alınır?
İkametgahınızı tanıdığınız bir kişinin yanına alacaksanız nüfus müdürlüklerine gitmeye gerek kalmadan adres değişikliği bildiriminde bulunabilirsiniz. Bu özelliği kullanabilmek için adreste oturan bir kişinin size muvafakat vermesi yani onaylaması gerekiyor. Muvafakat işlemini de e-Devlet'ten yapılabilirsiniz.
e-Devlet ikinci adres nasıl yapılır?
E–DEVLET ÜZERİNDEN ADRES DEĞİŞİKLİĞİ e–Devlet Şifresi ile sisteme giriş yapın. "Bu hizmeti kullanarak, yerleşim yeri adresi ve/veya diğer adres bildiriminde bulunabilirsiniz." adımını takip edin. Uyarı: Bu hizmetten, geçerli e-imza, mobil imza, SMS ile doğrulama yöntemlerinden birini kullanarak yararlanabilirsiniz.