Yumurta akında bulunan avidin hangi vitamin ile birleşir?

2022 By admin 0

Biotin B grubu vitaminlerinden biridir. Isıya dayanıklı olan biotin, barsaklarımızda da yapılabilir. Yumurta akında bulunan ''avidin'' adlı bir protein biotinin vücutta emilimini engeller. Ancak, bu protein pişirme ile parçalanmaktadır.

Avidin hangi vitamin ile birleşir?

Avidin, b grubu bir vitamin olan biyotini bağlayan ve yumurtada bulunan bir glikoprotein maddedir.

Yumurta akında hangi vitamin var?

Başta protein olmak üzere yumurta akında, A, B, B2, B5, B9, B12, D, E vitaminleri vardır. İçindeki mineraller arasında ise, fosfor, çinko, sodyum, potasyum, magnezyum, manganez ve demir bulunur.

Yumurtanın bağlayıcı özelliği nereden gelmektedir?

Yumurta beyazı çırpıldıkça içerisinde hava kabarcıkları oluşur. Bu hava kabarcıkları sıvının içerisinde hapsolur, proteinlerin de sayesinde birbirlerine yapışmaya başlar ve beyaz hafif katı kıvamlı bir köpüğe dönüşür.

Yumurta akında hangi maddeler var?

Yumurta akı, esas olarak% 10 kadar proteinin (albüminler, mukoproteinler ve globulinler dahil) çözündüğü% 90 sudan oluşur. Yağda yüksek oranda bulunan yumurta sarısından farklı olarak yumurta akı neredeyse hiç yağ içermez ve karbonhidrat içeriği% 1'den azdır. Yumurta akı, yumurtadaki proteinin yaklaşık% 56'sını içerir.

Avidin ne işe yarar?

Yumurta akında bulunan ''avidin'' adlı bir protein biotinin vücutta emilimini engeller. Ancak, bu protein pişirme ile parçalanmaktadır.

Bitkiler ihtiyaç duydukları vitaminleri Sentezleyebilir mi?

Vitaminlerin çoğu bitkiler tarafından sentezlenebilir. Vitamin sentezi yapabilen diğer bir canlı grubu da mikroorganizmalardır. Bunlar suda eriyen vitaminlerin tümünü, Provitamin A (β-karoten) ve vitamin K2 (menaquinon)'yı sentezleyebilirler.

Yumurtanın beyazında hangi protein var?

Yumurta Akı ve Tam Yumurtanın Besin İçeriği

1 orta boy yumurtanın beyazı (~30 g)1 orta boy bütün Yumurta (~50 g)
Protein (g)36
Yağ (g)05
Kolesterol (mg)0274
A Vitamini (IU)0260

•Jan 30, 2019

Yumurtanın hangi kısmı daha faydalı?

Yumurtanın sarısında tüm yumurtanın proteinlerinin ve riboflavinlerinin yarısını bulabiliriz. Yumurta sarısı ayrıca göz sağlığı için çok önemli iki antioksidan olan lutein ve zeaksantin içerir. Yumurtanın sarısı beyazından daha fazla protein içerir. Sarısı yağ bakımından zengindir.