Yeni doğan bebeği sallamak doğru mu?

2022 By admin 0

Oldukça masum görünen sallama yöntemi, bebeklerin henüz yeni gelişen beyinlerinde çok büyük hasarlara neden olabilir. Bebek sallanarak uyutulduğunda sersemlediği için uyur. Sallandıkça başı dönmeye başlar ve sersemleyerek uyku haline geçer. Yani sallama sırasında bir nevi hipnoz ve hafif bir bayılma yaşar.02-Sept-2018

Yeni doğan bebek beşikte sallanır mı?

Hemen hemen tüm anneler, bebeğini ayağında ya da beşikte sallayarak uyutuyor. Oldukça masum görünen bu yöntem, dikkat edilmediğinde bebeğin henüz yeni gelişen beyninde ciddi hasarlara sebep olabiliyor. Bebeği sallayarak uyutmaya alıştırmayın, ağladığında bırakın kendi kendine sussun.

Bebek en rahat nasıl uyutulur?

Uyku saatinin gelmesi ile aktiviteler azaltılmalıdır. Ilık bir banyo bebeğinizi gevşetmeye ve uykuya geçişini hızlandırır. Banyo sonrası karnını doyurup nazikçe masaj yaparak gazını çıkarın. Bebeğinizle konuşun, sarılın, şarkı, ninni söyleyin ya da kitap okuyun.

Uyumayan bebeği ne uyutur?

Bebeğinizi Güzel Kokularla Uyutun Lavanta yağı cilde iyi geldiği gibi, kokusu da insanı rahatlatıcı özelliğe sahiptir. Bir mendilin üzerine 2 damla lavanta yağı damlatıp, bebeğinizin uyuduğu karyolanın yakınına koyduğunuz takdirde bebeğin sakinleşip huzurlu bir uykuya dalmasını sağlayabilirsiniz.

Yeni doğan bebek neden sallanmak ister?

Bebekler ya da çocuklar sallanarak uyumayı bilmez, bunu anne baba öğretir. Bir kere sallanırsa çocuk daha fazla sallanmak ister. Sallanma hafif bir baş dönmesine yol açar ve uykuya dalmayı kolaylaştırır. Özellikle gün içinde koşturan, oyun oynayan, aktif çocuklar daha çok sallanmak ister.

Yeni doğan bebek nasıl uyur?

Bebeği Nasıl Uyutmalı?

  1. Bebeklerin ilk 6 ay aile ile aynı odada, daha sonra kendi odasında ve kendi yatağında yatmalı
  2. Bebekleri uyuturken oda loş bir ışıkla aydınlatılmalı
  3. Sevilen bir battaniye, örtü ya da yumuşak bir oyuncak gibi geçiş nesneleri kullanılmalı

Sarsılmış bebek sendromu belirtileri nelerdir?

Sarsılmış bebek sendromunun bulguları: Aşırı huzursuzluk, tiz sesle ağlama, uykuya eğilimli olma, solunum problemleri, iyi beslenememe, titremeler, kusma, solunum güçlükleri, solgun ya da mavimsi renkte cilt, nöbetler, felçler, koma görülebilir.

Şşş pat yöntemi nedir?

Uyumadığı ve ağladığı durumda yanına gidilip, karyoladan alınır, sırtına hafifçe patpat yapılıp, bir yandan da şşş sesi çıkarılarak sakinleştirilir. Sustuğu anda beklemeden karyolasına geri konulur. Bebek tekrar ağlarsa, yeniden karyoladan alınıp sakinleştirilir ve ağlaması durunca tekrar karyolaya konulur.