Vazektomi için hangi doktora gidilir?

2022 By admin 0

Vazektomi kimler için uygundur?

Vazektomi cinsel sağlığında herhangi bir sorun olmayan tüm erkekler için uygun bir uygulamadır. Hasta daha fazla çocuk istemediğinden eminse, genel sağlığında herhangi bir sorun yoksa ve partneri de kendisiyle aynı durumdayse vazektomi ameliyatı için uygun bir adaydır.

Vazektomi pahalı mı?

Vazektomi, düşük komplikasyon veya yan etki riski olan basit bir ameliyattır. Vazektominin maliyeti, kadın sterilizasyonunun (tüp ligasyonu) maliyetinden veya kadınlar için uzun vadeli doğum kontrol ilaçlarının maliyetinden çok daha düşüktür.

Vazektomi geri dönüşlü mü?

CEVAP Vazektomi ameliyatında geri dönüş şansı vardır. Fakat bu yöntem kalıcı olarak doğum kontrolü isteyen erkeklere uygulanmalıdır. Bir süre sonra vazgeçebilecek durumda olanlar için uygun bir yöntem değildir. İlk 1 yıl içinde geri dönüş için mikrocerrahi ameliyat ile yüksek olan şans zaman içinde azalmaktadır.

Vazektomi Kimler için uygun değildir?

Türkiye'deki yasalara göre vazektomi yöntemi, bekar erkeklere kendi rızası ile 18 yaşından sonra rahatlıkla yapılabilir fakat evli çiftlerde eşinin rızası alınmadan bu işlemin yapılması yasaktır.

Vazektomi cinsel hayatı etkiler mi?

Vazektomi Cinsel Hayatı Etkiler mi? Vazektomi sonrasında kişinin hayatındaki tek ve en büyük değişiklik artık meni içerisinde sperm hücresinin olmamasıdır. Bu durum dışında fiziksel olarak hiçbir değişiklik olmaz.

Vazektomi ne kadar korur?

Vazektomi yöntemi %99'luk bir başarı oranı olan doğum kontrol yöntemidir. Vazektomi hamileliği önlemek için kalıcı bir yoldur. Yine de her 100 kişiden sadece 1'i partnerivazektomi cerrahisi geçirmiş olsa da ilk yılda hamile kalabilmektedir.

Vazektomi ameliyatı ne kadar?

Ancak kadınlarda bu ameliyat çok komplike bir işlem iken erkeklerde yaklaşık 15 dakikalık 2-3 mm lik bir kesiden yapılan bir nispeten basit bir operasyondur.

Vazektomi ne kadar?

Sperm yollarının kesilmesi yöntemiyle vazektomi uygulanabilir. Bu yöntem dünyada %7 oranlarında kullanılıyorken, ülkemizde hemen hemen %0,1 oranında kullanılır. Genel olarak ofis veya hastane şartlarında, lokal anestezi yöntemi ile 30 dakikalık bir sürede operasyon tamamlanır.