Tutmayan yoğurttan lor peyniri nasıl yapılır?

2022 By admin 0

Mayası tutmayan yoğurttan ne yapılır?

Tutmayan yoğurttan lor peyniri veya çökelek yapabiliriz. Baktık ki yoğurdumuz tutmadı, o zaman ocağa alalım ve kaynatmaya başlayalım. Tuzlu olsun diyorsak bir miktar tuz ekleyebiliriz. Kaynatmayı sürdürelim, bu arada pelte kıvamına gelecektir.

Yoğurtla lor peyniri nasıl yapılır?

Yapılışı:

  1. Pütür pütür olan yoğurdu tülbente alıyoruz ve süzüyoruz. Süzülen suyu peynir altı suyu olarak kullanabilirsiniz. …
  2. Tülbenti iyice sıkıyoruz ve 1 gece suyunu salması için bekletiyoruz.
  3. 1 gecenin sonunda lor peynirimiz hazır. …
  4. Afiyet olsun yavrularımıza…

Tutmayan yoğurttan çorba yapılır mi?

Tutmayan yoğurdunuzdan hızlıca bir şey yapmak istiyorsanız enfes bir yoğurt çorbası da hazırlayabilirsiniz.

Süt sıcakken yoğurt mayalanır mı?

Yoğurdun ideal mayalanma sıcaklığı 45 derece civarındadır. Eğer termometreniz yoksa serçe parmağınızı süre batırınca yaklaşık 7 saniye yanmadan sütün içinde tutabiliyor olmanız gerekir. Sütün daha sıcak olması halinde yoğurt ekşirken, daha soğuk olduğunda ise yoğurt tutmayabilir.

Yoğurttan lor peyniri olur mu?

Eğer yoğurdun suyu yoksa biraz su ekleyin ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında altını en kısık ayara getirip suyunu çekmeye başlamasını bekleyin. Bir tutam tuz ve bir kaşık da tereyağı ekleyin. Suyunu tamamen çektiğinde yoğurt artık peynir kıvamına gelerek toparlanmaya başlayacaktır.

Yoğurttan bebek loru nasıl yapılır?

Bebekler İçin Lor (Tutmayan Yoğurttan) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tutmayan sulu yoğurdunuzu ocağa alıyoruz .
  2. İçine tuz, limon suyunu koyup kısık ateşte topak topak olana kadar pişiriyoruz.
  3. Soğuduktan sonra süzgeçten süzüyoruz.
  4. Arta kalan peynir suyunu da bebeğin çorbalarına kurabiyelerine kullanabilirsiniz.

May 6, 2019

Ev yoğurdu neden tutmaz?

Evde yoğurt mayalamak için kullanılan süt pastörize edilmiş yani dışarıda satılan hazır kutu sütlerden ise yoğurt tutmaz. Maya için kullanılacak olan yoğurdun köy yoğurdu ya da süzme yoğurt olması önemlidir. Eğer hazır kap yoğurt kullanılırsa, yoğurt sulu bir kıvamda olacaktır.

Sulu olan yoğurt nasıl koyulaştırılır?

Kaplarınızın üzeri açık bir biçimde fırının içerisine yerleştirin ve 75 derecede fansız programda fırınınızı çalıştırın. 1 saat bu şekilde fırında yoğurtlarınızı bırakın. Ardından fırının kapağını açın ve 15 dakika kadar soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yine üstleri açık bir şekilde dolapta 1 saat kadar bekletin.