Trileçenin malzemeleri neler?

2022 By admin 0

Trileçe tatlısı nasıl yapılır malzemeleri?

Trileçe Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  1. 5 adet yumurta.
  2. 10 yemek kaşığı şeker.
  3. 10 yemek kaşığı un.
  4. 1 su bardağı sıvı yağ
  5. 5 yemek kaşığı irmik.
  6. 1 paket kabartma tozu.
  7. 1 paket vanilya.

15 Jan 2014

Krema olmadan trileçe olur mu?

Kremasız trileçenizi karamelli hazırlayabileceğiniz gibi orman meyveli gibi farklı soslarla da hazırlayabilirsiniz. Kremasız trileçe tarifini hazırlarken krem şantiyi dökmeden önce kekin iyice soğuduğundan emin olmalısınız. Aynı zamanda üzerine karamel sosu dökmeden önce de karamel sosun güzelce soğuması gerekmektedir.

Hakiki trileçe nasıl yapılır?

5 yumurtanın sarısı ve beyazları ayrılır. Yumurta akı ve toz şeker karıştırma kabına alınıp önce düşük devirde sonra yüksek devirde 5-6 dk boyunca çırpılıp köpük köpük olması sağlanır. Üzerine yumurta sarıları eklenip çırpmaya devam edilir. Son olarak un, kabartma tozu, vanilya ve karbonat eklenerek güzelce çırpılır.

Trileçeye krem şanti konulur mu?

Soğuk şerbetimizi kekin üzerine dökelim. 1 paket köpürtülmüş krem şantiden süslemek için biraz ayırıp kalanını kekin üzerine yayalım. Ilımış olan karamel sosumuzu krem şantinin üzerine dökelim.

Trileçe tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Yarım su bardağı şeker ile sarısı, yarım su bardağı şeker ile beyazı çırpılır. Derin bir kaba iki karışım da dökülür. Süzgeç ile elenmiş un kabartma tozu ve vanilya eklenerek aynı yönde çevirerek yavaşça köpüğü sönmeden karıştırılır. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 160 derecede yaklaşık 40 – 50 dakika pişirilir.

Triliçe tatlısı nasıl yapılır?

Triliçe Tatlısı (Garantili Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri alıp boza kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  2. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatulayla alttan üste doğru karıştırıp yağlı kağıt serili fırın kabına dökün.
  3. 170° lik fırında 10 dakika, sonra ısıyı 150° düşürüp yaklaşık 30 dakika pişirelim.

Sıvı krema olmadan Trileçe nasıl yapılır?

2 su bardağı su. 1 su bardağı toz şeker. 1 tane vanilin….

  1. İki çukur kap alın. …
  2. Her iki kaptaki yumurtalar köpürene kadar çırpın. …
  3. Üzerine unu eleyerek ilave edin. …
  4. Fırın tepsisini yağladıktan sonra kek hamurunu dökün ve önceden 160 dere ısıttığınız fırında pişirin. 50 dakika sonra fırından çıkarın ve ılımasını bekleyin.

Trileçeye krema yerine ne konur?

1 fincan tuzsuz kaju fıstığını birkaç saat suda bekletin. Kabuklarını ayıklayın ve ¾ su bardağına biraz tuz ekleyerek çırpın. Pürüzsüz hale gelene kadar bu işleme devam edin ve gece boyunca buzdolabında bekletin. Bu kremayı soslarınızda ve çırpılmış tatlılarınızda kullanabilirsiniz.