Tesviye çalışması nedir?

2022 By admin 0

Tesviye, bir proje alanı içindeki toprağın kazınması, doldurulması, düzeltilmesi kısacası kazı ve dolgunun karşılanması veya düzenlenmesi işidir. Bu işlem çalışılacak yüzeyin düzeltilmesi olarak da adlandırılır.

Tesviye neden yapılır?

Arazi Tesviye, sulama suyunun tarlanın her tarafına eşit olarak dağılması için doğal eğimi bozmamak ve toprak verimliliğini azaltmamak şartıyla, çukurları doldurmak, tümsekleri kaldırmak, pulluk ve ağır makine izlerini kaybederek araziye uygun bir eğim ve düzgün bir yüzey kazandırma işidir.

Tesviye nedir nasıl yapılır?

Tesviye, bir düzensizliğin, topoğrafik engebelerin düzeltilerek yüzey oluşturulmasıyla yapılıyor. Söz konusu işlem ile fazla yada yüksek olan kısımlar kesilip boşluk yada çukurluk alanlara dolduruluyor.

Meliorasyon ne demek?

Arazilerin tarıma elverişli hale getirilmesini hedefleyen büyük ölçekli toprak hareketlerine ise “MELİORASYON” adı verilmektedir.

Lazerli tesviye nedir?

Lazerli Tesviye. Her yıl binlerce ton faydalı yüzey toprağı kaybı kontrol altına alınabilir; saha tesviyesi bu faydalı üst toprağa sahip bölgeler için kaçınılmaz yararlar sağlar. Suyun P – ` daha verimli kullanımı mümkün olacağından, sulama kanallarındaki gerekli su seviyesi düşük tutulmuş olur.

Tesviye ne işe yarar?

Tesviye; Sulama suyunun tarlanın her tarafına eşit uygulanabilmesi için doğal eğimi bozmamak, toprak verimliliğini azaltmamak şartıyla çukurları doldurma, tümsekleri ortadan kaldırma, arazide tarla trafiği izlerini kaybederek araziye uygun bir eğim ve düzgün bir yüz kazandırma işine arazi tesviyesi denir.

Tesviye küreği ne işe yarar?

Bu ürünümüz toprağın tesviye edilmesi, tarla yollarının yapılması, karla kapanmış yolların açılması, hayvan barınaklarının temizlenmesi ve pek çok değişik amaçlı tesviye ve dolgu işlerinde kullanılmaktadır.

Tesviye işlemleri nelerdir?

Tesviyecilik tanımdan da anlaşılacağı üzere eğeleme, markalama, delme, klavuz ve pafta çekme, tornalama, frezeleme, ölçme v.b. işlemleri kapsamaktadır. Tesviyeci tezgahında, tezgah mengenesi, eğe çeşitleri, ölçü kontrol aletleri, teknik resim v.b. alet edevatlar bulunur.

Tornacı ne kadar maaş alıyor?

Tornacı (Torna Tezgahı Operatörü) maaşı ortalama aylık 4350 – TL'dir. En düşük Tornacı (Torna Tezgahı Operatörü) maaşı 3750 -TL, En yüksek ise 4950 – TL'dir.