Tesbih çiçeği nerede durmalı?
2022Tesbih çiçeği bitkisi, iyi bir şekilde güneş ışığı alan ve ılık ortamları tercih eder. Güneybatı veya güneydoğu yönündeki pencere kenarları idealdir. Kısmen gölgeli alanlardan da memnundur ancak biraz daha kısıtlı büyüyebilir.Feb 10, 2021
İçindekiler
Tesbih çiçeği hangi ortamı sever?
TESBİH ÇİÇEĞİ BAKIMI Aydınlık ortamları çok sever. Bunun dışında yine havadar ortam sever. İç ve dış mekanda bakım için uygundur. Görüntüsü nedeniyle son yıllarda çokca tercih edilen bir tür olmuştur.
Tesbih çiçeği soğuğa dayanıklı mı?
Soğuk havalara karşı dayanıklı olmasına rağmen -5 derecenin altında tespih çiçeği bakımı yapılamaz. Kışın çok sulak yerlerde hiç sulama gereği duymadan dinlendirilmesi gerekir.
Tesbih çiçeği ne zaman sulanır?
Tesbih çiçeğinin kış aylarında çok az sulanması gerekmektedir.
Tesbih çiçeği neden büzüşür?
Tesbih çiçeği, susuz kaldığı zaman büzüşür. Tesbih çiçeği, taneleri bünyelerinde su barındırır ve eğer toprak tamamen kuruyup sulama yapılmadığında, bu barındırdığı suyu kullanarak, tanelerin büzüşmesine sebep olur.
Tesbih çiçeği kışın nerede durmalı?
Tesbih çiçeği bitkisi, iyi bir şekilde güneş ışığı alan ve ılık ortamları tercih eder. Güneybatı veya güneydoğu yönündeki pencere kenarları idealdir. Kısmen gölgeli alanlardan da memnundur ancak biraz daha kısıtlı büyüyebilir.
Tesbih çiçeği neye iyi gelir?
Balgam söktüren tespih çiçeği öksürüğe de en iyi gelen bitkiler ve çiçekler arasında yer alıyor. Şişkinliğe, hazımsızlığa ve gaz sancılarına da son derece iyi gelmekte olan tespih çiçeği ile sizler de bu gibi sorunlardan doğal yolla kurtulabilirsiniz.
Tesbih çiçeği kışın nasıl bakılır?
Kış aylarında ise sulama sıklığı azaltılmalıdır. Çünkü tesbih çiçeği, kış aylarında uyku moduna geçmektedir. Güneşle doğrudan temasa geçmeyi sevmeyen bir çiçektir. Bu nedenle güneş ışığına maruz bırakılmaması gerekir.
Tesbih çiçeği suyu sever mi?
İnci tanesi ya da timsah gözü olarak da adlandırılan tesbih çiçeği, yuvarlak ve kalın yapraklarıyla nemi depolayabildiği için kuraklığa karşı dayanaklıdır. Bu özelliği nedeniyle çok az suya ihtiyaç duyar ve sulamadan önce toprak tamamen kurumalıdır.