Termiye ne zaman çıkar?
2022Bu genelde 10. ayda çıkar ve 5. aya kadar tüketilir. Konya'da çok sevilir. Hemen hemen her ev almıştır ve mutlaka termiye yemiştir. Kışın da çok tüketilir.Dec 8, 2019
İçindekiler
Diyette termiye yenir mi?
Termiye her mevsim tüketime uygun olan, faydalarıyla sağlığı koruyan bir protein deposudur. Termiye nişasta içermemektedir. Bu nedenle diyet beslenmesine de uygundur.
Termiyenin diğer adı nedir?
Termiye, halk arasında tirmis, delice bakla, kurt baklası, mısır baklası olarak da anılan bir tür baklagil aslında. Bir çeşit "acı bakla" olarak da bilinen termiye, dünya üzerinde en çok Kuzey Amerika ve Akdeniz ülkelerinde yetişiyor.
Termiye çıra neden beraber satılır?
Her ne kadar termiye besin maddesi çıra ise yakacak özelliğe sahip olsa da Konyalı ikisini hep birlikte bulur. Mesela çıra alacak biri çarşı pazarda termiye satılan tezgâha bakınır, çünkü aradığını orada bulacağını çok iyi bilir.
Hamilelikte termiye yenir mi?
Termiye insanın kuvvetini artırı. Hamilelik döneminde anne sütünü hem çoğaltır hem de anne sütü daha vitaminli hale getiriyor. Termiye çeşitli rahatsızlıklar sonucu zatıflamış, bitkin düşmüş hastaların kilo almasını sağlayabilir. Termiye iştahımızı açtığı gibi kilo almamıza da neden olabilir.
Termiye faydaları nelerdir?
Özellikle inme riskine karşı koruyan termiye pek çok hastalığa karşı öne geçmektedir. Termiyenin şeker ve tansiyon hastalarına da iyi geldiği bilinmektedir. İnsan vücudunda sindirim sistemini koruyan termiye lif bakımından zengin bir besin olmaktadır. Bu nedenle boşaltım sistemini de korumaktadır.
Termiyenin zararları nelerdir?
TERMİYENİN ZARARI VAR MIDIR? Aşırı tüketildiğinde gaz sıkışmasına neden olur. Ayrıca ishal gibi sağlık sorunlarının yaşanmasına davetiye çıkartır. Bu yüzden uzmanlar fazla tüketilmesini tavsiye etmez.
Termiye hangi bölgede yetişir?
Termiye, Toros dağlarında küçük bir bölgede üretilen sonbahar mevsiminin eşsiz yemişlerinden biridir. Anadolu'nun Akdeniz ile arasında yer alan Toros sıradağlarının daha çok kuzey kesimlerinde yetişir.
Termiye hangi ilde yetişir?
Akdeniz ikliminin hakim olduğu yerlerde yetişen ve daha çok o bölgelerde tüketilen termiye aslında acı bir bakla türüdür. Ülkemizde Antalya, Konya ve Isparta termiyenin sıkça tüketildiği şehirlerden birkaçıdır. Görünümüyle mısıra benzetilir ve aslında fasulye ailesinden gelmektedir.