Tanrıyı kim yarattı?
2022İçindekiler
Allahı kim yarattı sorusuna cevap?
Yani Allah'ın isim ve sıfatları mutlak ve sınırsızdır. Sınırı olmayan birine sınır çizmek mümkün değildir. Allah'ı kim yarattı sorusu bu noktadan tutarsızdır. Yaratılanlar mahluktur.
Tanrıyı yaratan kim?
Yaratılmak zorunda olan her şey Tanrı tarafından bu halde yaratıldı. Yaratıldıkları için yaratılmak zorunda olmalarında bir problem yok. Kısır döngü ama bir yerinden tutup inanılırsa döngünün tamamına inanılabilir gibi görünüyor. Tanrıyı biz yarattık tıpkı şeytanları cinleri melekleri vb..
Dünyayı kim yaratti?
Onun cevabı, basitçe, zamanın da Tanrı tarafından yaratıldığıydı. Genesis zaten şöyle başlar: "Başlangıçta, Tanrı yeri (Dünya'yı) ve gökleri yarattı". Augustine'den beri, bu "başlangıçta" kısmı, zamanın da başlangıcı olarak yorumlanagelmiş.
Evreni kim yarattı Ekşi?
evrende entropi vardır, "toplam enerji" kavramı vardır. toplam enerji sonsuz değildir. bu da evrenin sınırlı olduğunu gösteren verilerden biridir. evren yaratılmış olmak zorundadır. evreni yaratabilecek kudrete de ancak tanrı sahiptir, dolayısıyla evreni de o yaratmıştır.
Allah nereden çıktı?
Basra okulu onu irticali bir kelime veya gizli, yüce gibi anlamlara gelen “lyh” kökünden türemiş “lah”ın belirgin formu olarak değerlendirmişlerdir. Diğerleri ise kelimeyi Eski Suriye dili veya İbraniceden ödünç alınma, çoğunluk ise Arapça Al-ilah'ın kısaltılarak Allah şekline dönüştürülmesi olarak kabul etmişlerdir.
Allah’ın ilk yarattığı şey nedir?
Cenâb-ı Hak, insanlığın babası Hz. Âdem'i yaratmıştı.
Tanrı kelimesinin kökeni nedir?
Tanrı sözcüğü Türkçedir ve kökeni tengridir. Bu sözcüğün Arapçadaki karşılığı ilahtır. İlah kelimesinin antik Kenan tanrısı El'den türediği düşünülmektedir. Orhun Yazıtları'nda rastlanan Gök Tanrı ve benzeri ifadeler, Türk mitolojisinde görülebilen tanrılara karşılığı olan özel isimlerdir.
Yüce Allah kimdir?
İbrahimî dinlerin kitaplarında Tanrı kişileştirilmiş bir yaratıcıdır. Birincil kişi olarak konuşur ve bazen insanların karşısına "insan görüntüsü" ile çıkar. İslam'da Allah Müntakim (intikam alan), Mütekebbir (büyüklenen)dir.