Sepetle balık avı yasak mi?
2022(2) Çırpma/çarpma ve bırakma olta, birden fazla iğne ile donatılmış küspe, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet, düzen (çökertme) gibi tuzakların kullanılması yasaktır.
İçindekiler
Serpme ile balık tutmak yasak mı?
tebliğdeki cümle de aynen şöyledir : boyutları belirlenerek ilan edilmiş olan yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme vb.) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır.
Tekneyle balık tutmak yasak mı?
Kıyı balıkçılığı ve zıpkın balıkçılığı yasak olacak. 5 metreye kadar olan teknelerde 2 kişi, 10 metreye kadar 3 kişi, 10 metrenin üzeri 5 kişi olmak üzere sosyal mesafe ve maske kuralına uyularak tekneyle olta kullanılarak amatör balıkçılık serbest bırakılacak. Herhangi bir saat sınırlaması olmayacak.
Balık sepetine hangi yem konur?
Sepetin içine yerleştirilen ve dibine (telle ya da lastikle) tespit edilen yeşillik (marul, ıspanak vs) ile ekmek ve kokmuş peynir balığı çekiyor. Uzaktan kokuyu alan balık, sepete yaklaşıyor ancak avına ulaşamayınca sepetin tellerini ve kavisini takip ederek üst tarafındaki delikten içeri giriyor.
Göllerde balık tutmak yasak mı?
İç sularda av yasağı, 15 Mart 2021 tarihi itibari ile başlayacaktır. 5/1 ve 5/2 Numaralı Ticari ve Amatör Avcılığı Düzenleyen Tebliğlere göre; iç sularımızda 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında Sazangiller, Kadife, Şiraz ve Yayın balığı avcılığı yasaktır.
Olta Balıkçılığı ne zaman serbest?
İlimiz sınırları içerisinde bulunan su ürünleri üretim sahalarında 1 Mart – 31 Mayıs 2022 tarihleri arasında uygulanan balık av yasağı başlamıştır.
Balık tutma cezası ne kadar?
Yeni yasayla amatör balıkçılara da ceza uygulanabilecek. Amatör avcılıkla ilgili usul ve esaslara aykırı hareket eden kişilere 250 liradan 500 liraya, amatör avcılıkta kullanılan gemiler için sahip veya donatanlarına 500 liradan 5 bin liraya kadar para cezası kesilebilecek.
Denizde olta ile balık tutmak yasak mı?
Geliyor! Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın hazırladığı 'Su Ürünleri Kanunu taslağı' tartışmaya neden oldu. Taslağa göre artık hobi olarak balık tutmak isteyenler Tarım Bakanlığı'ndan izin almak zorunda. İzinsiz ve belgesiz oltayla balık tutanlarsa 200 lira ceza ödeyecek.
Kıyıdan balık tutmak yasak mı?
"İstanbul'da kıyı-sahil şeridi hariç fiilen denizde ve iç sularda (içme suyu havzaları hariç) tekne ile yapılan her türlü amatör ve sportif amaçlı su ürünleri avcılık faaliyetleri 01.06.2020 Pazartesi gününden itibaren serbest bırakılmıştır.