Patlamış mısıra hangi baharat?
2022Baharatlı patlamış mısır yapmak için; aldığınız mısırın taze olmasına ve tencerenin taban kalınlığının ince olmasına dikkat edin. Küçük bir kase içine damak tadınıza göre karabiber, kimyon, kırmızı toz biber ve 1 çay kaşığı silme tuz koyup, karıştırın. İsteğe göre biraz da kekik ekleyebilirsiniz.
İçindekiler
Patlamış Misira ne konur?
Mısırları zeytinyağı ile patlatın. İnce ince kıyılmış biberiye, sarımsak tozu, tuz, karabiber ve rendelenmiş parmesanı iyice karıştırın. Sıcak olan mısırların üzerine dökün.
Mısır nasıl patlatılır baharatlı?
Baharatlı Patlamış Mısır Nasıl Yapılır?
- İnce tabanlı bir tencereye 3 yemek kaşığı ayçiçek yağını aktarın.
- İçerisine mısırları ilave edin ve kapağını kapatarak mısırları patlatın.
- Mısırlar patlamaya başladığında tencereyi kapağını açmadan sağa sola doğru hareket ettirin.
- Derin bir tencereye ayçiçek yağını ekleyin.
En lezzetli mısır nasıl patlatılır?
- Mısırları tencerede patlatın.
- Ardından ince tabanlı derin bir tencere içerisine yağ ve baharatları ekleyin.
- Kısık ateşte 2-3 dakika ısıtın ve ocaktan alın.
- İçine patlattığınız mısırları koyun ve kapağını kapatarak iyice sallayın.
Hangi mısır patlatılır?
En iyi sonuç için zeytinyağı veya ayçiçeği tercih etmelisiniz. Mısır tercih ederken de önceliğiniz cin mısır ya da Arjantin mısırı olursa daha iyi bir sonuç alırsınız.
Artan patlamış mısır nasıl değerlendirilir?
Artık mısır patlamanın en kolay yolu, fırında ısıtmaktır. Bir fırın tepsisi üzerine tek kat halinde bayatlayan mısırı yayın. 5 dakika boyunca 200 derece ısınmış fırına yerleştirin. Kağıt Torba İçinde Mısır Nasıl patlatılır? Patlamış mısırın fırında yanmaması için sık sık kontrol etmeniz gerekiyor.
Patlamış mısır üstüne ne dökülür?
Öncelikle mısırları zeytinyağı ile patlatın. İnce kıyılmış biberiyeleri hazırlayın ve ardından sarımsak tozu, tuz, karabiber ve rendelenmiş parmesanı ekleyip karıştırın. Karışımı sıcak mısırların üzerine dökün ve servis edin.
Evde Baharatlı Patlamış mısır nasıl yapılır?
İnce tabanlı derin bir tencereye yağı ekleyin. Yağın üzerine toz sebze çeşnisi ve diğer tüm baharatları ilave edin. İçinde yağ ve baharatlar bulunan tencereyi ocağın üzerine alın ve kısık ateşte 2-3 dakika ısıtıp ocaktan alın. İçinde ısınmış baharat ve yağ bulunan tencerenin içine hemen patlamış mısırları ilave edin.
Yumuşak Patlamış mısır nasıl yapılır?
İnce tabanlı teflon ya da çelik bir tencerenin içine sıvı yağı koyun. Ardından üzerine kişi sayısına göre değişecek miktarda belirleyeceğiniz cin mısırları koyun. Tencereyi ocağın üzerine alın ve kapağını kapatın. Kısa bir süre sonra mısırlardan patlama sesleri gelecektir.