Ortanca çiçeği daldan tutar mı?
2022Ortanca nasıl çoğaltılır? Bahçelerde olduğu gibi saksıda da yetiştirilebilen ortanca çiçeğinin çoğaltılması oldukça kolaydır. Nisandan ağustos ayına kadar, çiçeklenmemiş 2-3 yapraklı dalların kesilip çimlendirilmesiyle çoğaltılır. Üzerinde çiçek olmayan dallardan, 15 cm kadar çelik kesilerek işleme başlanır.Feb 16, 2020
İçindekiler
Ortanca suda nasıl Köklendirilir?
Kök veren ortanca şubat ayında ayrılır ve farklı bir saksıya ekilebilir. Kolay yöntemlerden biri de su içinde köklendirme işlemidir. Suyun içine ortanca çiçeğini yerleştirdikten sonra haftada bir suyunu değiştirmeli ve bu zaman zarfında köklenmesini beklemeniz gerekir. Köklenen bitki toprağa ekilmelidir.
Ortanca budanır mı?
Bu ortancalar kıştan önce (çiçek açtıktan sonra) ya da kıştan sonra (Mart ayından önce) budanabilir. Ortancaları ilkbaharda budamanız durumunda, çok az çiçek açacaklardır.
Ortanca bahçeye dikilir mi?
Özellikle yazlık yerlerde, bahçelerde sıkça görülen çiçek bahçeleri renklendirmek için bol bol tercih edilir. Ortanca çiçeği bakımı pek çok çiçeğe oranla kolaydır. Geniş bahçeler ya da balkonlardaki büyük saksılar bu çiçek türü için oldukça uygundur.
Ortanca çiçeği neyi sever?
Ortancalar zengin içerikli toprakları sever. Killi ve kuvvetli topraklar ortanca yetiştirmek için uygundur. Eğer bitkinizi saksıda yetiştiriyorsanız ilkbahar ortasında saksı ve toprak değişimi yapabilirsiniz.
Ortanca dalından nasıl çoğaltılır?
Bahçelerde olduğu gibi saksıda da yetiştirilebilen ortanca çiçeğinin çoğaltılması oldukça kolaydır. Nisandan ağustos ayına kadar, çiçeklenmemiş 2-3 yapraklı dalların kesilip çimlendirilmesiyle çoğaltılır. Üzerinde çiçek olmayan dallardan, 15 cm kadar çelik kesilerek işleme başlanır.
Çiçek dalı nasıl Köklenir?
Dalın su altında kalacak kısmı en az iki tane filizlenme noktasına sahip olmalıdır. Bitki türlerinin çoğunluğunda köklenme boğum yerlerinin yanından olur. Az su kullanın. Bir dalı yarım çay bardağı suda veya birkaç dalı yarım su bardağı suda köklendirmeye çalışmalısınız.
Ortanca ne zaman budanır nasıl budanır?
Budama işlemi ortanca çiçeğinin bakımında önemli bir yer tutar. Sadece çiçek açmış sapları budamak gerekir aksi halde bir sonraki yıl çiçek verimi alınamaz. Eski çiçekli dallar, kök üzerinde yeni gelişen kısımlarına kadar budanabilir. Budama işlemi çiçeklenme mevsiminin bittiği aylarda yapılmalıdır.
Ortancanın kuruyan çiçekleri kesilir mi?
Eski çiçekleri kes. Solduktan hemen sonra, çiçekleri toplamak için el makası kullan. Bunu, sapların uçlarında başların hemen altından kesimler yaparak yap. Bu, çiçeklenme mevsimi boyunca ortancanın görünümünü düzeltir. Bu sırada ölü veya ölmekte olan dalları da kesebilirsin; onları dipten kırp.