Memur aynı zamanda çiftçi olabilir mi?
2022İçindekiler
- 1 Devlet memurları tarım yapabilir mi?
- 2 Memur zirai kazanç elde edebilir mi?
- 3 ÇKS belgesi için kaç dönüm gerekir?
- 4 Devlet memuru Tarım ve Hayvancılık yapabilir mi?
- 5 Memur tavuk çiftliği açabilir mi?
- 6 Çiftçi belgesi kimler alamaz?
- 7 Memur el işi yapıp satabilir mi?
- 8 Memur başka iş yaparsa cezası ne olur?
Devlet memurları tarım yapabilir mi?
Memur çiftçi belgesi alabilir mi, yada ziraat odasına kayıt olabilirmi sorularına cevap vermek gerekirse memur olan bir kişinin ziraat odasına kayıt olmasında yada çiftçi kayıt sistemine kayıt olarak devletin verdiği mazot gübre yada diğer desteklerden yararlanmasında kanunen hiç bir engel yoktur.657 sayılı devlet …
Memur zirai kazanç elde edebilir mi?
Devlet memurlarının yapabileceği ek iş sektörleri şu şekilde sıralanabilir: Zirai kazanç sağlayabilirler, Gayrimenkul ve menkulden kazanç elde edebilirler, bilirkişilik ve hakemlik yapabilirler. Aynı zamanda meslek saatleri dışında eğitim -öğretim ve sosyal ve mesleki nitelikteki kuruluşlarda görev üstlenebilirler.
ÇKS belgesi için kaç dönüm gerekir?
Arazinin büyüklüğü 100 dekarının üzerinde ise noter onaylı kira sözleşmesi yaptırmaları gerekir. Eğer ki 100 dekarın altındaysa muhtardan kira sözleşmesi yaptırmaları gerekir. Onaylı kira sözleşmesi ile birlikte tapu fotokopisi alınarak üzerine kaşe basılıp C belgesi doldurması gerekir.
Devlet memuru Tarım ve Hayvancılık yapabilir mi?
Buna göre, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 28'inci maddesine istinaden; Devlet memurlarının gelir getirici damızlık küçükbaş hayvan yetiştiriciliği faaliyetinde bulunamazlar.
Memur tavuk çiftliği açabilir mi?
"Memurlar Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar.
Çiftçi belgesi kimler alamaz?
ÇKS belgesini herkes alabilir. Çiftçilik yapan hatta yapmayan bile ÇKS belgesini alabilmektedir.
Memur el işi yapıp satabilir mi?
Cevap: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre; memurlar Türk Ticaret Kanunu'na göre tacir veya esnaf sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamazlar. Sürekli gelir elde edecek faaliyetlerde de bulunamazlar.
Memur başka iş yaparsa cezası ne olur?
Bu cezai müeyyideleri özetlemek gerekirse:657 Sayılı Kanunun 125 inci maddesinde; Ticaret yapmak veya Devlet Memurlarına yasaklanan faaliyetlerde bulunmanın kademe ilerlemesini durdurma cezası ile cezalandırılacağı hüküm altına alınmıştır.