Lahana suyu nasıl Icilmeli?
2022Nasıl uygulanır? Hazırladığınız lahana suyu kürünü yemeklerden 1 saat önce veya yemeklerden 2 saat sonra olarak aç ya da tok karnına tüketebilirsiniz. Sabah 1 su bardağı, akşam 1 su bardağı olarak lahana suyunu 3 gün boyunca için. 3 günün sonunda 3 gün ara verin ve tekrar 3 gün uygulayın.Mar 7, 2018
İçindekiler
Lahana suyu sıcak mı içilir soğuk mu?
Kaynayan suyun içine 10 adet lahana yaprağı atılır ve bu şekilde yapraklar tencerenin kapağı kapatılarak 5-7 dk. daha kaynatılır. Hazırlanan bitkinin suyu ocaktan alınır, hafif soğuduktan sonra lahanalar tencereden çıkarılır. Ilındıktan sonra sabah ve akşam aç veya tok karnına tüketilir.
Lahana suyu nasıl içilmeli?
Lahana Suyu Nasıl İçilir?
- İlk 5 gün sabah ve akşam olmak üzere 200 ml, yaklaşık 1 su bardağı
- 2. haftaya geldiğinizde her gün 1 su bardağı ölçüde.
- 3. haftada her iki günde bir olacak şekilde 1 su bardağı
- 4. haftada ise üç günde bir 200 ml içilmeli.
- 5. ve son haftadan sonra ise her hafta 1 bardak içilebilir.
Haşlanmış lahana suyu ne işe yarar?
- Lahana suyu, kalp- damar rahatsızlıklarına karşı tüketilecek olan sağlıklı içecektir. Lahana suyu; damar sertliğini minimuma indirmektedir. – Bağırsak sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olan lahana suyu; kişiyi kolon kanserinden korur. – Kan şekerinin düşük olması durumunda lahana suyu içilebilir.
Lahana suyu nasıl hazirlanir?
Lahana yaprakları bir tencerede su ile beraber 5 ila 6 dakika kaynatılmaktadır. Kaynayan lahanalar süzülerek lahana suyu elde edilir. Kokusundan dolayı içmekte zorlanılıyorsa içerisine limon suyu eklemek mümkündür. Lahana suyu kullanımında günde 3 kez içilmesi önerilmektedir.
Lahana suyunu kimler içemez?
Mide rahatsızlıkları yaşayanların (gastrit, reflü ve ülser gibi) lahana suyu tüketirken dikkatli olması gerekir çünkü lahana suyu fazla tüketildiği zaman gaz ve şişkinlik yapabilir. Özellikle gastrit problemlerinde fazla gaz ve şişkinlik kişi için zararlı olabilir.
Lahana suyu tuvalete çıkarır mı?
Lahananın aşırı tüketimi su kaybına neden olabilir. Etkili bir idrar söktürücü olan lahana suyu fazla tüketildiğinde idrar yollarında tahrişe neden olabilir.
Lahana suyu fazla içilirse ne olur?
Aşırı tüketimi su kaybına neden olabilir. Fazla tüketildiğinde yoğun gaz ve şişkinlik yapabilir. Lahana suyu fazla tüketildiğinde idrar yollarında tahrişe neden olabilir. İshal sorunu yaşayan kişiler lahana suyu tüketmemelidir.
Haşlanmış beyaz lahana suyu ne işe yarar?
Zayıflamaya ve özellikle göbek bölgesindeki yağların eritilmesine yardımcı olur. Yağ yakıcı ve ödem atıcı özelliktedir. Lahananın lif içeriği metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. Lahana suyu vücudu toksinlerden arındırır.