Kısıra mor lahana katılır mı?

2022 By admin 0

İstenen yeşillikler doğranır. Yoğrulan bulgura sıvı yağ ve yeşillikler ile mor lahana katılıp iyice katıştırılır. Yağ miktarı arzuya göre azaltılıp, çoğaltılabilir. AFİYET OLSUN.Apr 23, 2017

Kısıra lahana konur mu?

Biliyorsunuz, kısır lahana yapraklarıyla çok lezzetli olur.

Mor kısır nasıl yapılır?

Mor Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Şalgam suyunu kaynatın ve kaynayınca içine yıkadığınız pilavlık bulguru ekleyerek suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  2. Soğuyunca içine maydanoz dere otu mısır ve küçük küçük doğranmış kornişon turşuyu ekleyin.
  3. Son olarak da zeytinyağı, limon ve tuz ilave ederek servis yapın.

Mar 8, 2013

Kısır malzemeleri nelerdir?

Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı çiğ köftelik bulgur.
  • 3-4 adet domates.
  • 3-4 adet yeşil sivri biber.
  • 6-8 adet yeşil soğan.
  • 1 demet maydanoz.
  • 1/2 (yarım) demet dereotu.
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası

Mor lahana salatası nasıl yapılır?

Kırmızı lahanayı ince ince doğrayın. Tuz ve sirke ile kırmızı lahanayı iyice ovun. Ovulan kırmızı lahanaların içerisine elme ve cevizleri ekleyin.Zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve bir çimdik tuzu karıştırıp salataya ekleyin ve karıştırın. Ardından tabağa alıp servis edin.

Kısır nasıl yapılır?

2 su bardağı ince bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Streç film ile üzerini kapatıp bugurların şişmesini bekleyin.Bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın. Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyin.

Kısıra havuç rendelenir mi?

Derin bir kaba bulguru, tuzu alalım. Üzerini geçecek şekilde sıcak su ekleyip çekmesini bekleyelim. Bulgurun suyu çekmesini beklerken domates, maydanoz, marul, yeşil doğan, kara lahana doğranır ve havuç rendelenir.

Kısır içi nasıl yapılır?

1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyin. Son olarak doğradığınız 6 dal taze soğanı, yarım demet taze nane ve maydanozu da ekleyip karıştırdıktan sonra kısır servise hazır. Yanında marullarla ya da dilediğiniz malzemelerle servis edebilirsiniz.

Şalgamlı kısır nasıl yapılır?

Şalgamlı Kısır (Şalgamlı Bulgur Salatası) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencerenin içine şalgam ve bulguru koyup, bulgur şalgamı iyice çekene kadar pişirin.
  2. İçine zeytinyağı ekleyip, biraz soğumasını bekleyin.
  3. Daha sonra tüm malzemeleri küçük küçük doğrayıp, karıştırın.
  4. Damak tadınıza göre tuz, limon ve pul biberi ekleyin.

May 24, 2017