Konserve Şakşuka nasıl pişirilir?
2022Önce patlıcan ve biberlerimizi çıtır çıtır kızartıyoruz. Ardından diğer ocakta pişmekte olan enfes domates sosu ile buluşturarak kavanozlara pay ediyoruz. Sıcak sıcak kavanozlanan şakşukalar kış için hazır hale geliyor! Dilediğiniz zaman kapaklarını açıp afiyetle tüketebilirsiniz.17 Sept 2019
İçindekiler
Fırında kışlık şakşuka nasıl yapılır?
Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın. Kapya biberlerin çekirdeklerini temizledikten sonra iri iri doğrayın. Sebzeleri tuz ve zeytinyağı ile birlikte harmanladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
Dondurucuda şakşuka nasıl yapılır?
Kışlık Şakşuka Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup, kızartmalık doğrayın (çok küçük olmasın).
- Kızgın yağda kızarttıktan sonra, süzgecin içinde yağını süzdürün.
- Biberleri de doğrayıp, kızartın ve yağını süzdürün.
- Büyük bir tencerede, doğranmış sarımsakları az yağda kavurun.
Şakşuka nasıl yapılır saklanır?
Yeterince tuz, sarımsak ve 1 çay kaşığı limon tuzu ekliyoruz. Süzülen kızartmaları da domates sosuna ekleyip 5-10 dk kaynatıyoruz. Önceden yıkayıp kuruttuğumuz kavanoz ve kapaklarını hazır ediyoruz. Bir kavanoz hunisi yardımıyla malzememizi kavanozlara dolduruyoruz.
Şakşukanın içine neler konur?
Şakşuka Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan.
- 3 adet yeşil biber.
- 1 adet kuru soğan.
- 4 diş sarımsak.
- 4 adet domates.
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı şeker.
- Tuz, istenilen baharatlar.
Şakşuka nasil yapılır Arda’nın Mutfağı?
Yapılışı
- Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. …
- Patlıcanları bekletirken sos için soğanı ve sarımsakları yemeklik doğrayın. …
- Yağı tavaya dökün ve kızdırın. …
- Tavadaki fazla yağı döküp soğanı ve sarımsakları bir miktar tuz ekleyerek soteleyin, biberi ekleyip 1 dakika kadar sotelemeye devam edin.
Şakşuka tarifi nasıl yapılır?
Şakşuka Yapılışı:
- Patlıcanlar küp formunda doğranır.
- Acılarını salmaları için tuzlu suda beklettirilir.
- Biber ve soğan ince bir şekilde doğranır.
- Domatesler küp formunda doğranır.
- Sarımsak ya ezilir ya doğranır.
- Patlıcanlar kızgın yağda kızartılır.
- Peçete üzerinde bekletilerek fazla yağı süzülür.
Şakşuka kış için nasıl hazırlanır?
Hadi gelin bugün kışın da sofralarımızı renklendirecek kışlık şakşuka tarifi hazırlayalım! Önce patlıcan ve biberlerimizi çıtır çıtır kızartıyoruz. Ardından diğer ocakta pişmekte olan enfes domates sosu ile buluşturarak kavanozlara pay ediyoruz. Sıcak sıcak kavanozlanan şakşukalar kış için hazır hale geliyor!
Şakşuka nasıl yapılır Arda’nın Mutfağı?
Yapılışı
- Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. …
- Patlıcanları bekletirken sos için soğanı ve sarımsakları yemeklik doğrayın. …
- Yağı tavaya dökün ve kızdırın. …
- Tavadaki fazla yağı döküp soğanı ve sarımsakları bir miktar tuz ekleyerek soteleyin, biberi ekleyip 1 dakika kadar sotelemeye devam edin.