Kayısı reçeli kaç dakikada olur?
2022Su kaynadıktan sonra üzerine kayısıları ilave edin ve kayısılar yumuşayıp, şeker koyu bir kıvam alıncaya kadar 30 dakika pişirmeye devam edin. Kaynama süresinde ortaya çıkan köpükleri temizlemeyi de ihmal etmeyin. Reçelin ocaktan inmesine 5 dakika kala üzerine limon suyunu da ekleyin.26-Apr-2018
İçindekiler
- 1 Kayısı reçeli ne kadar sürede pişer?
- 2 Reçel kaç dakika kaynatılmalı?
- 3 Kayısı reçelinin olduğunu nasıl anlarız?
- 4 2 kilo kayısıya kaç kilo şeker gider?
- 5 Kayısı reçelinin dağılmaması için ne yapılmalı?
- 6 Kayısı reçeli yaparken su konur mu?
- 7 Reçelin şekeri az gelirse ne yapmalı?
- 8 Reçel kaynarken kapak kapatılır mi?
Kayısı reçeli ne kadar sürede pişer?
Kayısı reçeli kaç dakika kaynatılır? Bir gece önceden şekerde bekletilen kayısılar şekerlenirken aynı zamanda yumuşarlar. Bu sebepten böyle sert kayısılarla yapılan reçellerde pişirme süresi genellikle kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte 30 dakikadır.
Reçel kaç dakika kaynatılmalı?
Reçel pişiyor ocağı söndürdüm değil mi o şekilde reçel kaynar kaynar cam şişelere dolduruyorum kapağını da hemen sıkıca kapatıp şişeyi ters ,baş aşağı çeviriyorum bir 5-10 dakika bu şekilde bekliyorum sonra şişeyi düz çeviriyorum ve 5 dakika daha bekliyorum ve şişenin ağzını kağıt bir havlu ile kontrol ediyorum …
Kayısı reçelinin olduğunu nasıl anlarız?
a) Kontrol edilecek şuruptan bir miktarı alınır, tırnak üzerine veya temiz bir kaba damlatılır. Şurup yayılmıyor ve şeklini kaybetmiyor ise reçelin kıvamı tamamdır. b) Su dolu bir bardak içine kontrol edilecek şuruptan bir damla damlatılır. Eğer damla dağılmadan bardağın tabanına kadar inerse reçel kıvamını bulmuştur.
2 kilo kayısıya kaç kilo şeker gider?
Kayısı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg kayısı
- 2 kg şeker.
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu.
29-Jun-2013
Kayısı reçelinin dağılmaması için ne yapılmalı?
Kayısı Reçeli Tarifi- Tane Tane Dağılmayan Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?
- 2 kg kayısı yıkanır ve çekirdekleri ayrılır.
- Yeteri kadar suyun içine 2 tatlı kaşığı karbonat eklenir ve kayısılar içine alınarak bir gece karbonatlı suda bekletilir.
- Bir gün sonunda karbonatlı su süzülür ve kayısılar 2-3 kere yıkanır.
Kayısı reçeli yaparken su konur mu?
Ekstra su ilavesi olmadan pişirmenizi sağlar. Ertesi gün tencerenizi ocağa alın ve pişirmeye başlayın. Eğer gerekiyorsa içerisine 1 su bardağı kadar da su ilave edebilirsiniz. Ocaktan almadan 5 dakika önce içerisine limon suyu ya da limon tuzu ilave edip 5 dakika kadar kaynatın.
Reçelin şekeri az gelirse ne yapmalı?
Yani, yarım kilogram daha çilek ilave edilip şeker oranı dengelenebilir. Ya da reçele biraz daha su katılıp kaynatmaya bırakmak da şeker miktarını dengeli bir seviyeye getirecek ve tadını normalleştirecektir. Bir diğer yöntem ise limon kabuklarını reçelin içine atıp kaynamaya bırakmak olacaktır.
Reçel kaynarken kapak kapatılır mi?
Bazı reçellerde kullanılacak vanilya, tencere ateşten indirileceği zaman, pişen meyveye katılır. Ardından tencerenin kapağı kapatılıp soğumaya bırakılır. Kışa saklanacak reçellerin şekerlenmemesi için içine limon ya da limon tuzu katılmalıdır. Böylece şekeri kestirebilirsiniz.