Kaldırıma park eden araç nereye şikayet edilir?

2022 By admin 0

Nereye şikayet edebilirim ? Taşıtların durmak, duraklamak ya da park etmek suretiyle yolları, herkesin gelip geçmesine mahsus yerleri ve yaya kaldırımlarını işgallerini önlemek için Trafik Şube Müdürlükleri yanı sıra Zabıta Amirliklerine de şikayette bulunabilirsiniz.

Kaldırıma park etmek yasak mı?

2021 yılında yanlış park etme, otobüs durağına park etme, kaldırıma park etme gibi kural ihlallerinin cezası 144 Türk Lirası olarak belirlenmiş; erken ödeme indirimiyle bu ceza 108 Türk Lirası'na indirilmiştir. 15 gün içerisinde ödenen kural ihlali sebepli cezalar 108 Türk Lirası cezai işleme tabiidir.

Kaldırım kime ait?

Kanuna göre kaldırım ve yollar yerel yönetimlere aittir” dedi. “Karayolları trafik kanuna göre kaldırımlar, yollar kamuya yani yerel yönetimlere aittir. Yaya ve araç trafiğini düzenleme ve yaya kaldırımları hususu emniyetin ve belediyelerin sorumluluğundadır.

Evin önüne park eden araç nasıl çektirilir?

Evin önüne, garaj önüne park eden araç nasıl çektirilir diyorsanız bunları da 155'i arayarak hemen bildirin ve aracın çekilmesini isteyebilirsiniz. Kolluk kuvvetleri en kısa sürede araç hakkında gerekli işlemleri gerçekleştireceklerdir.

Araba şikayeti nereye yapılır?

Sorunların çözüm noktası ALO 130 hattı vatandaşlarca aktif olarak kullanılıyor.

Kaldırıma park cezası hangi madde?

Karayolları Trafik Kanunu'na göre 61/1-a maddesi: Taşıt yolu üzerinde duraklamanın yasak olduğu yerlerde park etmek yasaktır. 132 TL para cezası ve 15 ceza puanı tatbik edilir. Hatalı park eden araçlar, trafik ekiplerince otoparka çekilebilir. Aracınızı çıkarmak için masrafları ödemeniz gerekmektedir.

Nereye park edilmez?

Yangın musluklarının yanına park edilmemeli. Kavşaklar , otobüs durakları gibi önem arz eden yerlere park edilmemeli" dedi. Her aracın çekilemeyeceğini belirten Aydın Ağaoğlu, "Örneğin park yasağı olay yere park etmiş araca sadece trafik cezası uygulanır araç kaldırılıp götürülmez .

Araba çektirmek için neresi Aranir?

Netice olarak Emniyet Genel Müdürlüğü'ne verilmiş bir yetkidir bu. Trafik zabıtası bu işi üçüncü kişilerin araçlarından da faydalanabilir. " dedi.

Park etmenin yasak olduğu yerler nerelerdir?

Park Yasağı Nerelerde Uygulanır?

  • Geçiş yolları üzerinde veya önünde duran araçlara.
  • Yangın musluklarının etrafında.
  • Kamu hizmeti için, yolcu taşımacılığı yapan belediye otobüsü gibi araçların duraklarının olduğu bölgenin, 15 metre önünde veya arkasında park edilmesi halinde.