İşçi puantaj cetveli nasıl doldurulur?
2022Puantaj cetvelini oluştururken önce işçilerin ad ve soyadlarını teker teker girmeniz gerekir. Her bir işçi için kendine ait aylık satırı bulunur. İşçinin her bir aylık dönemi içinde günler tek tek görünür. Günlerin altındaki kutucuklara işçinin geldiği ve gelmediği her gün teker teker işaretlenir.Apr 21, 2022
İçindekiler
Günlük aylık puantaj nasıl hesaplanır?
2020 Puantaj Takibi Dikkat Edilmesi Gerekenler Listesi sorusunu cevaplamaya çalışalım: Herhangi bir ayın toplam gün sayısına bakılmaksızın her ay standart olarak 30 gün üzerinden hesaplanır. Bir ayın toplam 28 gün ya da 31 gün olması, ancak işçinin gelmediği günler o aydan çıkarılırken dikkate alınıyor.
SGK puantaj nasıl yapılır?
Puantaj usulü çalışan bir işçi için işveren her ay puantaj kaydı tutar ve ay sonunda işçi kaç gün çalışmışsa bugünlerin karşılığı olan ücretini alır. Puantaj usulü çalışan işçinin sigortası da çalıştığı gün üzerinden SGK'ya bildirilir. Puantaj usulü ile çalışanlar için SGK'ya 07 koduyla bildirim yapılır.
Puantaj tutmak zorunlu mu?
2013 yılından itibaren puantaj kayıtları eksik günleri olan işçilere imzalatılarak İşveren imzası ile personel özlük dosyalarında saklanması zorunludur.
Puantaj nasıl kullanılır?
Her işçinin aylık çalışma günleri cetvelde belirtilir. İşçi işe gelip gittiği sürece günler işaretlenir. İzinli günler ise ayrı bir şekilde puantaj cetvelinde yer alır. Ay sonunda ise çalışılan gün, izin, devamsızlık ve fazla mesai gibi bilgiler toplanarak işçilerin karşılarına yazılır.
Aylık puantaj nedir?
Puantaj, herhangi bir şirket ya da kurumda çalışanların gün bazında ya da saat bazında hak ettikleri ücreti doğru bir şekilde hesaplamaya yarayan sistemdir.
Puantaj kaybı nedir?
Değişikliğe göre 10 kişiden az işçi çalıştıran işverenler, işçiyi 30 günden az sigortalı beyan etmiş ve bu durumun sebebini “puantaj kaydı” seçmişlerse eksik gün bildirim formuna ekleyecekleri puantaj kayıtlarını işçinin imzası ile birlikte SGK'ya vermelidir.
SGK eksik gün nedeni 7 puantaj kayıtları nedir?
Kısmi süreli bir iş sözleşmesi olmaksızın haftanın belirli günlerinde işe hiç gelmeyen ve fiili çalışması bulunmayan bir sigortalı için puantaj kaydında imzasının olmadığı her günü eksik gün olarak eksik gün nedeni "07-Puantaj kaydı" kodu kullanılacak şekilde bildirilecektir.
SGK eksik gün puantaj kayıtları ne demek?
Puantaj Kayıtlarına Göre Eksik Gün Bildirimi. Puantaj nedir sorusunun cevabı, işletmelerin küçük ya da büyük ölçekli olması veya kurumsal olması, olmaması gibi durumlar fark etmeksizin her şirketin veya işletmenin takibini yapmak, hesaplamak zorunda olduğu kayıtlardır.