İş yeri açma ve çalışma ruhsatını kim verir?

2022 By admin 0

Madde 3 – İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatını vermeye aşağıdaki merciler yetkilidir: a) (Değişik: 24/11/2004 – 5259/5 md.) Belediye hudutları ve mücavir alan dışında kalan işyerleri ve işletmelere il özel idareleri. b) Belediye hudutları ile mücavir alan içinde kalan tüm işyerleri ve işletmelere belediyeler, c) Belediye …

Belediyeden işyeri açma ve çalışma ruhsatı nasıl alınır?

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı İçin İstenen Evrak Listesi

  1. Vergi levhasının iki adet fotokopisi.
  2. Kira kontratı
  3. Tapu fotokopisi.
  4. Binanın imar durum belgesi (Tapunun fotokopisi ile imar arşivinden alınacak)
  5. Nüfus cüzdan fotokopisi.
  6. Yangın söndürme tüpü dolum faturası
  7. Portör muayene kartı

Işyeri açma ruhsatı ne işe yarar?

İşyeri açma ve çalışma ruhsatı, konuda yetkilendirilmiş idari birimler tarafından, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik kapsamında bulunan işyerlerinin açılarak, çalışma yapması için verilen izindir. Bir işyeri, yetkili idarelerden, usulünce alınan ruhsat olmadan açılamaz ve çalıştırılamaz.

Işyeri açma ruhsatı ne kadar tutar 2020?

2020 Yılı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Sıhhi ve Gayri Sıhhi Müesseseler Ücret Tarifesi

RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ
Sıhhi müesseseler Ücret Tarifesi2020 YILI İÇİN KABUL EDİLEN
200 m² ye kadar2,500.00 TL
350 m² ye kadar5,000.00 TL
350 m²den fazlası7,000.00 TL

Işyeri açma ruhsatı almak için belediyenin hangi bölümüne evraklar teslim edilir?

Belgelerin tam listesi, ilçe belediyelerinden öğrenilebilir. Başvurular, ruhsat ve denetim müdürlüğü, ruhsat kontrol servislerinden alınabilecek başvuru formları doldurularak ve gerekli belgeleri eksiksiz tamamladıktan sonra yine ruhsat ve denetim müdürlüğü, ruhsat kontrol servisine yapılır.

Belediyeden çalışma ruhsatı nasıl alınır?

Belediyelerden iş yeri açma ve çalışma ruhsatı alma için ruhsat biriminin belirttiği ilgili başvuru evrakları hazırlanır. Ön incelemenin yapıldığı kontrol birimine teslim edilir. Teslim edilen evrakların kontrolü yapıldıktan sonra eksiksiz olduğu anlaşılınca başvuran kişiye teslim alındığına ilişkin belge verilir.

Belediye işyeri ruhsatı kaç günde çıkar?

Sıhhi iş yerleri için: Başvurunun yapıldığı gün, Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri için: 1 ay, Birinci sınıf gayrısıhhi müesseseler için: 10 gün, İkinci ve üçüncü sınıf gayrısıhhi müesseseler için: 5 gün.

Iş yeri açma belgesi olmazsa ne olur?

İşyeri Açma Ruhsatı Olmazsa Ne Olur? Ruhsatsız işyeri açma kesinlikle suçtur. Ruhsat belgesine sahip olmadan hizmet veren bir işyeri en kısa süre içerisinde mühürlenerek kapatılır ve sahibi için cezai yaptırımlar uygulanır.

Her işyeri ruhsat almak zorunda mı?

İşyeri kapsamına giren fabrikalar, imalathaneler, tezgahlar, dükkanlar, mağazalar, yazıhaneler, ticarethaneler ve sınai işletmelerin tümü için işyeri açma ve çalışma ruhsatı almak şarttır.