Havacılık Bilgi Yönetimi Uzmanı nedir?
2022Havacılık Bilgi Yönetimi (AIM) birimleri uçuşun tüm aşamalarında (uçuş öncesi/esnası/sonrası) gerek duyulan havacılık veri/bilgilerini toplayan ve uçak işleticileri ile pilotların kullanımına sunan birimlerdir.Jul 9, 2562 BE
İçindekiler
- 1 Stajyer havacılık Bilgi Yönetimi Uzmanı Ne Yapar?
- 2 Havacılık Bilgi Yönetimi Nedir?
- 3 DHMI yaş sınırı var mı?
- 4 Devlet hava Meydanları AIM memuru nasıl olunur?
- 5 Stajyer AIM Memuru mülakat var mı?
- 6 Bilgi yönetimi uzmanı ne iş yapar?
- 7 Havacılık Yönetimi mezunları ne kadar maaş alır?
- 8 4 yıllık havacılık Yönetimi mezunu ne iş yapar?
Stajyer havacılık Bilgi Yönetimi Uzmanı Ne Yapar?
Uçuş öncesi ya da uçuş esnası ve sonrasında gereken tüm bilgileri, verileri ve detayları toplamak, analiz etmek ile beraber ilgili noktalara bilgileri ulaştırmak şeklinde görevleri bulunmaktadır. Bu bilgiler daha çok uçak işleticileri ile beraber pilotlara ulaştırılır.
Havacılık Bilgi Yönetimi Nedir?
Havacılık Bilgi Yönetimi`nin (AIM) amacı; uluslararası hava seyrüseferinin emniyet, düzen ve etkinliği için gerekli havacılık bilgi/veri ve haberleşme akışını sağlamaktır.
DHMI yaş sınırı var mı?
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan adaylar 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Üst yaş sınırı belirtilmemiştir. Erkek adaylar askerlik görevini yapmış, muaf veya ertelemiş olması isteniyor. Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'den en az 70 puanı bulunanların başvurusu kabul edilecek.
Devlet hava Meydanları AIM memuru nasıl olunur?
AIM Memuru Nasıl Olunur?
- AIM memurluğu için bir bölüm bulunmamaktadır. …
- KPDS / YDS'ye katılmalı ve en az D seviyesi yeterliliğe sahip olmak gerekmektedir.
- Uluslararası alanda yapılan bir iş olduğu için çok iyi seviyede İngilizce bilmek gerekmektedir.
- Güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması gerekmektedir.
Mar 11, 2564 BE
Stajyer AIM Memuru mülakat var mı?
Apron Memuru, Memur, Stajyer AIM Memuru, Mühendis, ARFF Memuru, Programcı kadrolarına mülakat olmadan memur ataması yapılacak. İşte alım yapılacak kadrolar.
Bilgi yönetimi uzmanı ne iş yapar?
İşletme Bilgi Yönetimi bölümünün amacı, bulunduğu kurumun başarısı devam ettirebilmesi ve büyümesi için bilişim ve insanlar arasındaki bilgilerin aktarılması ve oluşturulmasını sağlayacak, bulunduğu sektöre katkı ve fayda sağlayacak kişileri yetiştirerek sektöre kazandırmaktır.
Havacılık Yönetimi mezunları ne kadar maaş alır?
Havacılık Yönetimi Bölümü mezunları maaş aralığı 4500 TL ile 6000 TL arasında değişmektedir. Bir senelik deneyime sahip havaalanı yöneticisi 4500 TL maaş alırken iki yıl deneyimli bir yönetici 5000 TL, üç yıl deneyimli bir yönetici 5500 TL, dört yıl deneyimli bir yönetici ise 6000 TL maaş almaktadır.
4 yıllık havacılık Yönetimi mezunu ne iş yapar?
Havacılık Yönetimi, havacılık sektöründe yer alan işletmelerin; pazarlama, finans, muhasebe başta olmak üzere gerekli her türlü operasyona dayalı faaliyetin kalite, kontrol ve emniyetini denetleyecek yetkin personellerin yetiştirilmesini amaçlayan akademik bir disiplindir.