Hangi benler ameliyatla alınır?
2022Renginde koyulaşma gösteren, rengi koyu siyah mora dönen, boyutlarında artış olan, kenarları düzensizleşen, üzerinde yara açılan ve kanama yapan benler mutlaka bir plastik cerrah tarafından değerlendirilmelidir. Vücuttaki bu oluşumlar cerrahi yöntemlerle alınabileceği gibi lazer kullanılarak da tedavi edilebilmektedir.
İçindekiler
Hangi benler cerrahi?
Er-YAG ve CO2 gibi lazerler, krioterapi ve Plexr gibi cihazlar ise yüzde deriden kabarık benlere etkilidirler. Cilt seviyesinde koyu renk benler ancak cerrahi olarak alınabilirler.
Ne tür benler alınır?
Genel olarak, benler şu sebeplerden dolayı alınabilir:
- Kişiyi rahatsız ediyorsa.
- Estetik olmayan bir görünüme sahipse.
- Cilt kanseri riski varsa.
Devlet hastanesinde ben alınır mı?
cerrahi yöntemle belli belirsiz bir iz mutlaka kalıyor. ben tipine göre çeşitli yöntemler var. azot, kazıma, lazer vesaire gibi. ancak bu yöntemleri özel hastaneler uyguluyor. devlet hastanelerinde plastik cerrahi bakıyor ve direkt cerrahi uyguluyor.
Plastik cerrah ben alır mı?
Söz konusu operasyon, ameliyat için uygun olan hastalarda gerçekleştirilirse bir riski yoktur. Fakat dikkat etmeniz gereken tek bir husus vardır. Bu husus, operasyonu gerçekleştirecek olan doktorun mutlaka ben alma ameliyatları yapıyor olmasıdır.
Ben aldırmak hangi doktora gidilir?
Ben aldırma için hangi bölüme gidilir? Şeklinde sorular karşınıza mutlaka çıkmıştır. Bu soruya: Genel Cerrahi, Dermatoloji ve Plastik Cerrahi bölümü şeklinde yanıt vermekteyiz.
Ben aldırma için hangi bölüm?
Rahatsızsanız ya da bir hastalığa yol açacağını düşünüyorsanız et beni için, hastanelerin cildiye ve genel cerrahi bölümlerine başvurmanız gerekmektedir.
Ben aldırma ücreti ne kadar?
Bu kapsamda ilk ve sonraki eklenen benler şeklinde hesaplama yapılır. SGK güvencesi olanlar için ilk ben 400 TL olup, eklenen her ben için 200 TL alınmaktadır.
Hangi tip benler tehlikelidir?
Asimetrik görünümlü, beş milimetreden büyük ve rengi koyu kahverengi, siyah, açıkkırmızı gibi iki ya da daha fazla renkli benler riskli olabilir. Bütün bu belirtilerin yanında üzerinde kanama, kabuklanma, tahriş olduğunda iyileşmenin gecikmesi gibi durumlarda dikkat edilmelidir.