Genel Kültür hangi dersler var?
2022Genel kültür konuları Tarih, Coğrafya, Vatandaşlık ve Güncel konular derslerinden oluşmaktadır.
İçindekiler
Genel yetenek ve genel kültür dersleri hangileri?
Genel kültür konularından 60 tane soru sorulur. Bu soruların 30 tanesi tarih konularından, 18 tanesi coğrafya konularından, 9 tanesi vatandaşlık konularından ve 3 tanesi de güncel konulardan çıkar. Genel yetenek konuları ise Türkçe, Matematik ve Geometri derslerinin belirli konularını içerir.
KPSS Genel kültür neyi kapsar?
Genel Kültür: KPSS'de tüm adayların girdiği ortak sınavdır. Toplam 60 sorudur. Tarih, coğrafya ve vatandaşlık alanlarından oluşur, Bu iki sınav (60+60=120 soru, 120 dakika) cumartesi sabah (CS) tek oturum şeklinde yapılır.
GK ve GY ne demek?
GK GY; KPSS sınavlarında GK, genel kültür, GY ise genel yetenek kelimelerinin kıslatması olarak kullanılmaktadır.
GK GY hangi dersten kaç soru?
KPSS'de 60 GENEL YETENEK 60 GENEL KÜLTÜR olmak üzere 120 soru yer almaktadır. Genel yetenek bölümü içinde 30 soruluk ilk kısım Türkçe dersine, 30 soruluk diğer kısım ise matematik bölümüne aittir. Uzaktan eğitim sistemimizde genel yetenek bölümü için ayrılan süre 130 saattir.
Genel Kültür hangi alanları kapsar?
Tarih, edebiyat, ülke içi veya dışı güncel konular, tarihi kişiler ve olaylar hakkında bilgiler ile birlikte politika ve daha sayılamayacak alt başlığı bulunmaktadır. Günümüzde de insanların herhangi bir aşamaya geçiş için girmiş olduğu bazı sınavlar içerisinde genel kültür soruları sorulmaktadır.
KPSS Genel Kültür Genel yetenek hangi grup?
01 Ağustos 2021 tarihinde uygulanacak olan 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek–Genel Kültür) oturumu ile 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Eğitim Bilimleri) oturumuna katılacak adayların sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.
GK GY hangi grup?
B grubu mesleklerinden birine atanmak isteyen tüm adaylar KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür sınavına girmek zorundadırlar.
GK dersleri ne demek?
Meslek Bilgisi (MB) (Öğretmenlik Uygulaması 1 ve Öğretmenlik Uygulaması 2 dersleri hariç olmak üzere) ve Genel Kültür (GK) dersleri, bütün programlar arasında birbirlerine eşdeğerdir. Programlar arasındaki alan eğitimi derslerindeki eşdeğerlikler, ilgili fakülte/yüksekokul kurulları tarafından belirlenecektir.