Gaziantep tarhanası nasıl yapılır?
20222 kilo dövmemizin sığa bileceği şekilde büyük bir tencereye suyumuzu koyup ocağa alalım . Suyumuzu kaynamaya bırakalım. Diğer yandan dövmemizi güzelce 2- 3 kez olmak şartıyla iyice yıkayalım bir süzgece alalım. İyice kaynayan suyumuzun üzerine yavaş yavaş dövmemizi ilave edelim, sık sık sürekli karıştırarak pişirelim.Aug 27, 2018
İçindekiler
Antep kuru tarhana nasil yapılır?
Antep Usulü Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tarhanalarımıza üzerini geçecek kadar su koyup geceden bekletelim.
- Tarhanalar yumuşamış olacak bir güzel ezelim, kaşık veya elimizle.
- Ezdikten sonra ocağa alıp suyu da üstüne ekleyip pişirelim.
- Kıvam aldıktan sonra 1 kase yoğurdu çorbanın suyundan ekleyerek çırpalım.
Kislik yogurtlu tarhana nasil yapilir?
önce büyük bir tencereye suyla yoğurdu iyice çırpıp koyun ocağı açın sürekli karıştırın, yoksa kesilir, biraz ılındıktan sonra yavaş yavaş yarmayı eklemeye başlayın tuzunu ilave edin koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin yarmalar yumuşayıp koyulaşınca altını kapatın.
Döğmeli tarhana nasıl pişirilir?
1 gece bekledikten sonra tarhanaların topaklarını bulunduğu kabın içinde birbirinden ayırın. Topakların tamamen açılması lazım geceden ıslattığımız suyuyla beraber tarhanaları tencereye koyun ve pişirmeye başlayın. Kaynayana kadar arada karıştırın ve kaynadığında içine nohudu ilave edin. 10 dk daha kaynatın.
Ev yapımı kuru tarhana nasıl yapılır?
Ev Tarhanası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Domates, soğan, biber, maydanoz ve taze naneyi yıkayıp, ince ince doğrayın.
- Üzerine 1 litre su ekleyerek iyice yumuşayıp ezilecek kıvama gelene kadar pişirin.
- Daha sonra haşlanmış nohutu da ekleyerek blender ile ezin. …
- Karışımı yoğurtma kabına alın, yoğurt ve tuzu ilave edip karıştırın.
Kuru yoğurtlu tarhana nasıl yapılır?
Nasıl yapılır
- Tarhanaları yumuşaması için akşamdan ıslatıyoruz.
- Islatılmış yumuşayan tarhanaları elimizle veya tahta kaşıkla eziyoruz.
- Ezilmiş olan tarhanamızın üzerine yumurta, yoğurt ve unu ekliyoruz.
- Çorbamıza 4 su bardağı su ilave edip kaynatıyoruz ve kaynayan çorbamızı kısık ateşte 30 dakika kadar pişiriyoruz.
Yoğurtlu yarmalı tarhana nasıl yapılır?
TARİFİ – NASIL YAPILIR ? : Yarmayı akşamdan ıslatalım ertesi gün yarmayı tencereye alalım. Yoğurt sütü sana yağı ekleyip malzemeleri iyice yoğuralım. Ocağın altı açalım kısık ateşte yavaş yavaş tahta kaşıkla karıştıralım. Tarhanamız kaynayana başlayınca 20 dk.
Yogurttan tarhana nasil yapilir?
Bir tencereye suyumuzu, yağımızı soğuk olarak bırakıyoruz. İçine bir diş sarımsağı küçücük doğrayalım, tuzunu bırakalım ve tarhanamızı ekleyelim. Karıştıra karıştıra kaynayana kadar karıştıralım, diğer yandan bir kase yoğurda bir yumurta kırıp el blendırıyla çırpıp, kaynayan tarhana çorbamıza ekleyelim.
Tarhana yapılırken tuz konur mu?
Tarhanalar iyice kuruyunca toplayıp bez torbalara ya da kavanozlara yerleştirin. Buğdayları bir gece önceden ıslatıp kabartın. Yoğurdu içine su ilave ederek koyu bir ayran haline getirin. İçine tuzu da ekleyip ayran kaynayana kadar karıştırarak pişirin.