Fondum ne demek?
2022Fondü (Fransızca Fondue olarak geçer), her ne kadar Fransız mutfağının dünya çapında tanınan lezzetlerinden olsa da aslen İsviçre, Fransa ve İtalya'ya özgü eritilmiş peynire uzun çubuklar yardımıyla ekmek batırılarak yenilen bir yiyecektir.
İçindekiler
Cilekli fondü ne demek?
Öncelikle çilekler yıkanıp temizlenir. Daha sonra çikolata küçük bir tava yada tencerede eritilir. Daha sonra biraz süt eklenir biraz akışkan ve kıvamlı bir sos elde edilir. Çilekler sosa batırılır ve servis edilecek tabağa alınır.
Kuvette fondü ne demek?
Çikolata fondüsünde eritilmiş çikolataya meyve parçaları batırılır; fondue bourguignonneda ise sıcak yağa bir parça et batırılır. Türkiye'de popüler hali ise çikolatalı fondüdür. Fondü tarifinde ister sütlü, isterseniz de bitter çikolata kullanabilirsiniz.
Cikolatali fondü nedir?
Fransa, İtalya ve İsviçre ile özdeşleştirilen fondü, erimiş çikolata ve meyve dilimleri ile hazırlanan bir yiyecektir. Yapımında bitter, sütlü veya beyaz çikolata kullanılabilir. Şeker değeri yüksek olduğu için, vücudun ihtiyaç duyduğu enerji miktarını karşılar.
Fondü nasıl yapılır?
Çikolatayı ısıya dayanıklı cam bir kaba koyun ve bu kabı da ılık su dolu bir tencerenin içine yerleştirin. Suyun çikolata bulunan kaba girmemesine özen gösterin. Tahta bir kaşık yardımıyla, çikolata eriyip kıvama gelene kadar karıştırın. Yumuşak bir kıvama geldiğinde hemen servis edin.
Fondü nedir ne ise yarar?
Fondü (Fransızca Fondue olarak geçer), her ne kadar Fransız mutfağının dünya çapında tanınan lezzetlerinden olsa da aslen İsviçre, Fransa ve İtalya'ya özgü eritilmiş peynire uzun çubuklar yardımıyla ekmek batırılarak yenilen bir yiyecektir. Aslında daha çok İsviçre orjinli bir yemek desek yalan da olmaz.
Fondü fiyatı ne kadar?
Fondü – Kahve Dünyası Fiyat : 11,90 TL.
Fondüde hangi meyveler kullanılır?
Fondü Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 240 gram sütlü çikolata.
- 1 kutu krema.
- Muz, çilek, kivi, portakal, elma veya evde bulunan meyveler (en çok muz ve çilek yakışıyor)
- Fondü seti.
Nov 28, 2014
Çikolatalı fondü nasıl yapılır?
Fondü kabına krema ve parçalanmış çikolatalar alınıp, mum ışığında eritilir. Yanmaması için karıştırılır. Tamamı eriyip homojen bir hal aldığında parlaklık kazanması için tereyağı eklenir. Meyveler çatala gelecek şekilde kesilir. sunum tahtası üzerinde servis edilir.