Ekşili ufak köfteye sarımsak konur mu?

2022 By admin 0

Ekşili Ufak Köfte İçin Gerekli Malzemeler: 1 yemek kaşığı domates salçası 3-4 diş sarımsak.

Terbiyeli ekşili köftenin yanına ne gider?

"Sulu Köftenin Yanına Ne Gider?" Diye Düşünenlerin Kurtarıcısı Olacak 12 Nefis Tarif

  • Kolay Mercimek Çorbası Tarifi.
  • Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi.
  • Patates Salatası Tarifi.
  • Bademli Pilav Tarifi.
  • Mevsim Salatası Tarifi.
  • Zeytinyağlı Barbunya Tarifi.
  • Zeytinyağlı Bezelye Tarifi.
  • Yağlı Biber Turşusu Tarifi.

Ekşili yuvalama nasıl olur?

Antep Ekşili Yuvalama (Ekşili Köfte) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Et yeteri kadar yağda kavrulur.
  2. Soğan eklenir kavrulur salça kokusu çıkana kadar kavrulur.
  3. Nohut ve sarımsak ilave edilir biraz kavrulur.
  4. Yeteri kadar su eklenir tuz ve pul biberi ayarlanır, düdüklü tencerede nohutla pişirilir.

Ekşili köfteye yoğurt konur mu?

Su kaynayınca içine köfteleri atıp pirinçler patlayana kadar pişirin. Diğer yanda yoğurt ve limon suyunu bir kasede güzelce çırpın. Kaynayan köfte suyuyla ılıştırdığınız terbiyeyi çorbaya ekleyin. Ocaktan aldığınız köfteye tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz ilave edin.

Ekşili ufak köfte nasıl pişirilir?

Bir tencerenin içine kaynar su koyarak üzerine boş kevgir yerleştiriyoruz. Kevgirin içine köfteleri koyarak kevgiri ara sıra sallayıp kaynayan suyun buharında 10-15 dakika kadar haşlıyoruz. Pişirme tenceremizin içine önceden ayrı ayrı haşladığımız et ve nohutu alıyoruz.

Antep Yuvalama yanında ne yenir?

Yanında mutlaka şehriyeli pirinç pilavı ile ikram edilir.

Analı Kızlı yemeğinin yanına ne yapılır?

Analı Kızlı Köftenin Yanına Ne Yapılır? İKRAMLIK SALATA TARİFLERİnden biri, KORNİŞON SALATALIK🥒 TURŞUSU, fırında karnabahar, ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE, patlıcanlı yemekler, FIRINDA SOSLU TAVUK BAGET🍗 veya etli bir yemek, SADE PİRİNÇ PİLAVI🍚, EVDE NANELİ AYRAN🥛 analı kızlı menüsünde yer alabilir.

Yuvalama Çorbası nasıl yapılıyor?

Yoğurtlu Yuvalama Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Arpacık soğanı 1 tatlı kaşığı tereyağıyla kavurun.
  2. Etleri ilave edin ve 5 dakika kadar soğanlarla kavurun. …
  3. 15-20 dakika sonra ocağın altını kapatın ve buharı dışarı çıkartın. …
  4. Etin suyunu süzün. …
  5. Süzdüğünüz et suyunun içine nohut ve didiklenmiş etleri tekrar ilave edin.