Ekşili dolma nerenin yemeği?
2022Karışık Ekşili Kuru Dolma (Adana Usulü) Tarifi İçin Malzemeler. Sosu için; 1 tatlı kaşığı domates salçası 2 diş sarımsak.07-Feb-2022
İçindekiler
Ekşili dolma hangi yöreye aittir?
Ekşili Dolma ( Bayburt )
Dolmayı kim icat etti?
Dolma, İran'da en azından 17. yüzyıldan beri yapılmaktadır. Nasıreddin Şah'ın 19. yüzyılda yazdığı notlarda doldurulmuş üzüm yaprakları, lahana yaprakları, salatalık, patlıcan, elma ve ayva da dahil olmak üzere çeşitli malzemelerden yapılan dolma tarifleri yer almaktadır.
Patlıcan Dolması hangi yörenin?
Hem pratik hem de aşırı lezzetli olan kuru patlıcan dolması özellikle Güneydoğu Anadolu yöresinde çok meşhur lezzetlerden biridir.
Biber dolması hangi ülkenin?
Eskiden dolma hazırlamak için ihtiyacınız olan ilk malzeme biber, kabak gibi malzemeler değil, kıymaymış aslında. Kıyma ise Moğol İmparatorluğu zamanında yazılan bir yemek kitabında "Türk yemeği" olarak geçiyor, bu nedenle dolmanın da bir Türk yemeği olduğu kabul ediliyor.
Dolma hangi şehrin yemeğidir?
Zeytinyağlı Dolma (Gaziantep'in Yöresel Yemeği) – Nefis Yemek Tarifleri.
Sarma dolma nereye ait?
Osmanlı mutfağı kökenli olup, Osmanlı İmparatorluğu'nun hüküm sürdüğü topraklarda yapılmaktadır. Üzüm yaprağıyla olanı Tokat, Ege mutfağına özgü olan Zeytinyağlı sarma ya da kıymalı sarma şeklinde farklı çeşitleri vardır.
Kuru dolma nerenin yemeği?
antakya, antep, adana, mersin mutfaklarının en leziz yemeklerindendir. patlıcan, biber, kabak kurularının doldurulmasıyla yapılır. içi, etlisinde de zeytinyağlısında da biber salçası katılarak hazırlanan bir dolmadır.
Sarma ve dolma aynı şey mi?
dolma; biber, kabak gibi sebzelerin içi oyularak doldurulmak suretiyle hazırlanan yemek türüdür. sarma ise; asma yaprağı, karalahana hatta ıspanak gibi yapraklardan sarılmak suretiyle hazırlanan yemek türüdür.