Ek puanlı yerleştirmede Sıralama Önemli mi?
2022Ek puanlı sıralama yalnızca ek puan alabilen öğrenciler arasında yapılan sıralamadır. Yalnızca okuduğu bölümle alakalı yapılacak tercihlerde ekleneceği vurgulanıyor. Tercihler yapılırken lisede okunan bölümden farklı tercihler yapılacaksa, ek puanlı yerleştirme ve öğrencinin başarı sıralamasına aldanmaması gerekir.Jul 29, 2021
İçindekiler
- 1 Ek yerleştirmede puan mı önemli sıralama mı?
- 2 Ek Tercihlerde Sıralama Önemli mı?
- 3 Ek puanlı yerleştirme kimler için?
- 4 Ek puanlı yerleştirme kaç yıl geçerli?
- 5 Ek yerleştirme neye göre yapılıyor?
- 6 Ek puanlı başarı sırası ne demek?
- 7 Ek tercihle yerleşmek mümkün mü?
- 8 Ek puanlı yerleştirme hangi bölümler için geçerli?
Ek yerleştirmede puan mı önemli sıralama mı?
Ancak tercih işlemleri, bir önceki senenin verilerine dayanarak tahmin yolu ile yapıldığından ve puan da sınav zorluğuna göre çok değişken olduğundan sıralamaya göre tercih daha tutarlıdır, bundan dolayı tercihler yapılırken sıralama esas alınır.
Ek Tercihlerde Sıralama Önemli mı?
Başarı sırasına göre tercih yapılmalı. Çünkü her yıl kendi içinde yeni sonuçlar doğurur. Önemli olan sınava girdiğiniz yıl sınava giren öğrencilerin başarısıdır.
Ek puanlı yerleştirme kimler için?
Yukarıda 6.3. ve 7.1. maddelerinde sözü edilen ek puan, bir mesleğe yönelik program uygulayan lise mezunlarına, kendi alanları ile ilgili meslek yüksekokulları ile bazı lisans programlarına yerleştirme yapılırken ayrıca verilecek olan bir puandır.
Ek puanlı yerleştirme kaç yıl geçerli?
2021 yılında, YKS sonuçlarına göre yapılacak merkezî yerleştirmede, 2021 yılı yerleştirme puanları ile 2021 yılı için hesaplanmış ek puanlar kullanılacaktır. 2021 yılında, YKS sonuçlarına göre yapılacak merkezî yerleştirmede, 2021 yılı yerleştirme puanları ile 2021 yılı için hesaplanmış ek puanlar kullanılacaktır.
Ek yerleştirme neye göre yapılıyor?
2- 2021-YKS ikinci ek yerleştirmede kimler tercih yapabilecek? 2021 YKS ikinci ek yerleştirmede, merkezi yerleştirme ve ek yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşmeyen adaylar ile TYT puanı 140-150 aralığında olan adaylar ve AYT/YDT puanı 170-180 aralığında olan adaylar tercih yapabilecek.
Ek puanlı başarı sırası ne demek?
Ek puanlı yerleştirme hakkı, meslek lisesi mezunlarına tanınan bir sistemdir. Bu ek puanlı sonuç hesaplanırken öğrencinin okuduğu lise ve bölümle ilgili tercihler yapması hâlinde sahip olacağı puandır. Öğrencinin okuldan alacağı puan yalnızca okunan bölümle alakalı tercihler yapması hâlinde verilir.
Ek tercihle yerleşmek mümkün mü?
Bir bölüme yerleştirilmiş adaylar kayıt yaptırmasalar dahi ek tercihten faydalanamazlar. Ek tercihten hiçbir bölüme yerleşememiş ya da tercih hakkı olup tercih yapmamış adaylar faydalanabilir.
Ek puanlı yerleştirme hangi bölümler için geçerli?
Daha önce de belirtildiği gibi, ek puanlı yerleştirme meslek lisesi mezunlarına tanınan bir haktır. Bu nedenle ek puanlı yerleştirme ile meslek liselerinde bulunan ve meslek yüksekokulu bölümleri tercih edilebilmektedir.