Doktor yazmadan folik asit kullanılır mı?
2022Folik Asit Reçetesiz Alınır mı? Reçeteli veya reçetesiz olarak alınabilmektedir ancak almanızı gerektirecek durumu doktorunuzun onaylaması gerekmektedir.11 Aug 2021
İçindekiler
Folik asit doktor tavsiyesi olmadan kullanılabilir mi?
Özellikle hamileliklerde folik asit eksikliği spina bifida ve anensefali gibi nöral tüp düzensizliklerine yol açabilir. Folik asiti gün içerisinde tükettiğiniz besinlerden alabileceğiniz gibi aynı zamanda hekiminizin önerdiği ölçüde ilaç olarak da kullanabilirsiniz.
Folik asit herkes içebilir mi?
Folik Asit Herkes İçin Gereklidir.
Folik asit hamile olmayan kullanabilir mi?
Özellikle folik asit eksikliğinde nöral tüp defekti (omurgada açıklık, beyin dokusunun gelişmemesi) dediğimiz anomaliler oluşabilir. Hamilelik dışında kullanımı nasıl olmalı? Folik asit eksikliğine bağlı kansızlık bulgusu yoksa gıdalardan alınan yeterlidir. Ekstra kullanılması gerekmez.
Folik asit kullanmak şart mı?
Özetle; folik asit bir vitamindir ve bu vitaminin gerekliliği, hücre bölünmesine olan olumlu etkisinden gelir. Folik asitin vücutta kan yapımı, yeni hücre oluşumu, DNA sentezi gibi etkileri vardır. Sağlıklı bir gebelik süreci ve bebeğin gelişimi için önerilir.
Folik asit günün hangi saatinde içilmeli?
Folik asit takviyenizi sabah veya akşam saatlerinde almanız tavsiye edilir. Her gün aynı saatte almaya özen göstermelisiniz.
Folbiol kimler kullanabilir?
Diğer ismiyle folik asit olarak da bilinen Folbiol eksikliğinde ortaya çıkan anemi hastalığı için etkin bir tedavi yöntemleri arasında yer alır. Aynı zamanda gebelik dönemlerinde nöral tüp problemlerinin önüne geçebilmek için değerlendirilir.
Folik asiti kimler içebilir?
Gebelik ve emzirme döneminde olan kadınlarda günlük folat ihtiyacı daha yüksektir ve bu kişilere 500-600 mikrogram günlük folat alımı önerilmektedir. Prenatal (doğum öncesi gebelik) dönemde gebelere hekimler tarafından verilen vitamin takviyeleri günlük önerilen dozda folik asit içeriğine sahiptir.
Folik asit kimlere verilir?
Yetişkin bir insanın günlük folik asit ihtiyacı 400 mcg'dir. Gebelik, emzirme, hipertiroidizm, karaciğer hastalıkları, emilim bozuklukları, hemolitik anemi gibi durumlarda ise vücudun ihtiyaç duyduğu folik asit miktarı artmaktadır. Böyle durumlarda, doktor gerekli görürse folik asit takviyesi düşünülebilmektedir.