Diş dolgusu ne zaman yapılmalı?
2022Diş dolgusu hangi durumlarda yapılır? Çeşitli sebeplerle madde kaybına uğramış, çiğneme fonksiyonunu yerine getiremeyen, estetik olarak hoş görünmeyen veya travma sonucu kırılmış, çatlamış veya çürümüş dişlere uygulanır.Jul 29, 2021
İçindekiler
1 dolgu kaç dakika sürer?
Bir diş için ortalama dolgu süresi 30 dakika şeklinde belirlenmiştir. Gün içerisinde birden fazla dişinizi dolgu yaptırma şansınız vardır. Bir diş dolgusu ne kadar sürer araştırmasında olanlar için belirtilen zaman dilimi kısadır. Dişte çok fazla hasar yoksa eğer 20 dakika içerisinde de tamamlanır.
Diş dolgusu ne zaman değişir?
Altın dolgular en uzun, 15 ile 30 yıl arasında, Gümüş amalgam dolgular, değiştirilmeden 10 ila 15 yıl dayanabilir. Kompozit dolgular, estetik olmalarına rağmen genellikle çok uzun ömürlü değildir. Bunları beş ila yedi yılda bir değiştirmeniz gerekebilir.
Diş dolgusu hemen yapılır mı?
Kompozit Dolgu; en yaygın kullanılan dolgu çeşitlerinden biridir. İlk muayene yapıldıktan hemen sonra kolaylıkla uygulanabilir. Dişlerde kırık ya da çatlaklar meydana geldiğinde kompozit dolgu çeşidi uygulanır. Dişin çürük olması durumunda ise dişin içi boşaltılır.
Diş dolgusu ne zaman yapılmaz?
Eğer dişteki çürük diş köklerine kadar inmişse öncelik olarak kanal tedavisi uygulanır daha sonra dolgu tedavisi yapılır. Bunun yanı sıra dişin üst kısmında dolguyu tutacak bir madde kalmamışsa eğer diş kaplaması yapılması gerekmektedir.
1 günde kaç diş dolgu yapılır?
Bir günde kaç dişe dolgu yapılabilir? Bu konuda her hekimin bir uygulama şekli olabilir. Ancak genellikle bir gün içerisinde en fazla iki dişe dolgu yapılmaktadır. Tek dişin ortalama yarım saat sürdüğünü düşünürsek en doğrusu da bu şekilde yapmak olacaktır.
Diş dolgusu yaptırmak acı verir mi?
Steril ve klinik bir ortamda hazırlanıp hastaya uygulanan diş dolgusu tedavisinde hastalar herhangi bir ağrı veya sızı hissetmezler. Özellikle diş çürüklerine uygulanan diş dolguları sayesinde dişler eski güzel beyaz haline geri dönerler.
Dolgu değişmezse ne olur?
Bu ağrılar yemek yerken ve su içerken olabileceği gibi kendi kendine de oluşabilmektedir. Bu durumlarda dolgu değişmezse ağrılı dişte iltihap oluşabilir. Eğer diş dolgusu değişmezse diş kaybı kaçınılmaz olmaktadır.
Dolgulu diş tekrar dolgu yapılır mı?
Dişler arasında, yemek artıklarının araya girip gömülmemesi için bir kontak olmalıdır. Eğer dolgu yapılan dişlerden birinde kontak gerçekleşmiyorsa, bu durumda dolgulardan biri sökülüp, o kontak sağlanacak şekilde yenilenebilir. Ayrıca eski dolgularda çatlak ve kırık varsa dolgu değişebilir.