Boş gebelikte kasık ağrısı olur mu?
2022Gebelik kesesinin uterusun içine yerleşirken embriyo olmadan gelişmesi olan boş gebeliğin tespiti erken dönemde zor olabiliyor zira belirtileri normal gebelikle neredeyse aynı. Regl sancılarına benzer kasık ağrıları, hafif vajinal lekelenmeler, hatta mide bulantıları…
İçindekiler
Boş gebelikte sancı olur mu?
Boş gebelik erken gebelikle hemen hemen aynı belirtilerdedir. Kramp, ağrı ve kanama yoktur. Sadece ultrasonografi ile gebelik kesesinin olmaması ile ortaya çıkar.
Boş gebelik Genelde kimlerde görülür?
İleri ebeveyn yaşı riski artırmakla birlikte her yaş grubunda görülebilir. Yeniden hamile kalındığında düşük yapma stresi tabii ki olacaktır fakat boş gebelik, genel olarak tekrarlama eğiliminde olan kromozomal bir anomali değildir.
Boş gebelik en fazla ne kadar sürer?
Boş gebelik, gebeliğin ilk beş haftasında yapılan muayenelerdeki ultrason görüntülemesi ile tespit edilebilmekte, kesin sonuç için bir iki hafta daha beklenmektedir. Gebelik kesesinde embriyo bulunmamasının kesin tespiti sonrasında ise kürtaj yapılmaktadır.
Boş gebelik düşüğü nasıl olur?
Boş gebelik, erken düşük olarak adlandırılabilir ve gebelik kesesinin oluşup, embriyonun oluşmaması sonucu meydana gelir. Boş gebelikte de hormonlar üretildiğinden dolayı, hamilelik testlerinde pozitif sonuç alınır. Boş gebelikte genellikle hamileliğin 7 ila 12. haftalarında düşük gerçekleşir.
Boş gebelik anneye zarar verir mi?
Doktor tarafından bebeğin kalp atışları duyulmayınca yapılan kese içi incelemede kese içi boşsa, anembriyonik gebelik teşhisi konur. Boş gebelik anneye zarar verdiğinden ve alınmadığı sürece yeni gebelik oluşmadığından hemen müdahale gerekir.
Boş gebelik anneyi zehirler mi?
Ultrason kontrollerinde boş gebelik teşhis edilmiş kadınların aklına “Boş gebelik anneye zarar verir mi?”, “Boş gebelik anneyi zehirler mi?” gibi sorular geliyor. Hayır, boş gebeliğin ne zehirleyici ne de zarar verici bir etkisi var. Yalnızca hormon dengesizliklerine neden olur.
Kese oluşup bebek neden oluşmaz?
Boş gebelikte sperm ve yumurta döllenerek kese oluşturur ancak bebek gelişmez. Kromozom bozukluğu sebebiyle oluşabileceği gibi düşük kaliteli sperm, yumurta veya anormal hücre bölünmesinden kaynaklanır.
Boş gebelik ihtimali nedir?
Boş gebelik, gebelik kesesini oluşturan zar ve plasentanın var olmasına rağmen içinde embriyonun olmaması halidir. Gebeliğin ilk üç ayında görülen bu durum, genellikle kromozom bozuklukları nedeniyle olur. Ultrasonografik görüntüleme ile tanısı konulabilen bu durumun takibi sonunda gebeliğin sonlandırılması gerekir.