Barbunya sulama nasıl yapılır?
2022Barbunya çimlendikten sonra ürün toplanmaya başlayana kadar toprağın nem oranına dikkat ederek sulamasının yapılması sağlanır. Dikim sonrasında fide çıktığı zaman üç sefer belirli aralıklar ile toprağın çapalaması ile barbunyanın daha yumuşak toprakta büyütülmesi amaçlanmaktadır.Jun 9, 2018
İçindekiler
Barbunya kac gunde yetisir?
işlenmiş toprağa barbunya tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 3-4 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 6-10 gün içerisinde gerçekleşecektir.
Oturak barbunya kaç günde yetişir?
Düzenli aralıklar ile tohumun, çimlenmesini takip edin ve abartılmayacak kadar nemlendirme işlemi gerçekleştirin. Barbunya tohumu ortalama 8 ila 10 gün arasında çimlenecektir.
Barbunya kaç günde hasada gelir?
Barbunya Yetiştiriciliğinde Verim ve Hasat Barbunya bitkisi 40 ila 45 günde hasad olgunluğuna gelmektedir.
Oturak barbunya nedir?
Çok güçlü bitki yapısına ve yüksek verim potansiyeline sahip bir çeşittir. Çabuk dane oluşturmayan, ortalama 40 – 45 günde mahsul veren erkenci bir barbunya çeşididir. Oturak barbunya çeşididir. Bakla ve tane rengi krem zemin üzerine koyu kırmızıdır.
Barbunya hangi ayda toplanır?
Barbunyalar oturak çeşitler olup, büyük çoğunluğu kırmızı çeşitler olmak üzere beyaz çeşitler yazlık ve güzlük olmak üzere iki dönemde ekim yapılmaktadır. Mayıs ayında başlayan tohum ekimi ile birlikte ekim ortasına kadar barbunya hasadı devam etmektedir.
1 dönümden kaç kilo barbunya çıkar?
Barbunya Yetiştiriciliğinde Verim Ve Hasat Barbunya tarımında dekardan 1.2 ila 1.3 ton ürün alınabilmektedir.
Barbunya 1 dönümden ne kadar çıkar?
Barbunya Yetiştiriciliğinde Verim Ve Hasat Barbunya bitkisi 70 ila 75 günde hasad olgunluğuna gelmektedir. Barbunya tarımında dekardan 1.2 ila 1.3 ton ürün alınabilmektedir.
1 dönüme kaç kg barbunya ekilir?
İlçemizde yetiştirilen barbunyadaki verim, iklim ve bakım şartlarına göre dekara 1.250-2.000 kg arasında değişiklik göstermekte, taze olarak toplanıp genellikle iç piyasada tüketim olarak satışa sunulmaktadır.