Bacakta güç kaybı neden olur?
2022Bacaktaki kısmi felç ya da güç kaybı (beyinden gelen damar tıkanmaları ya da kanamaları sonucu inmeler hariç) en çok bel fıtıklarında, daha sonra dar kanalda, bel kaymasında, omurilik tümörlerinde, kaza sonucu omurga kırıklarında, ağır skolyoz ya da kifoz gibi omurga yapı bozukluklarında, ağır kireçlenmelerde, ameliyat …
İçindekiler
Bacakta güçsüzlük neden olur?
İlerleyen bel, sırt ve boyun fıtığı bacaklarda güçsüzlük yaratan ve en sık görülen durumlardan birisidir. Bu hastalarda güçsüzlüğün yanında bel ve bacak ağrısı da görülebilir. Spinal kord ya da omurgada meydana gelen problemlerden biri olan siyatik de bacaklarda güçsüzlüğe neden olabilir.
Bacak güçsüzlüğü ne iyi gelir?
Kas güçsüzlüğü genellikle egzersiz eksikliği, yaşlanma, kas yaralanması veya hamilelikten kaynaklanır. Diyabet veya kalp hastalığı gibi uzun süreli durumlarda da ortaya çıkabilir. İnme, multipl skleroz, depresyon, fibromiyalji ve kronik yorgunluk sendromu (ME) gibi birçok olası neden vardır.
Bacak güçsüzlüğü nedir?
Bacaklarda güçsüzlük genellikle ilerleyen bel, sırt ve boyun fıtığı hastalarında görülen yaygın şikayetlerdendir. Bu hastalarda güçsüzlüğün yanında bel ve bacak ağrısı da görülebilir. Osteomalazi de bir başka bacaklarda güçsüzlük yapan durumlardandır.
Bacaklarda dermansızlık nedir?
Dar kanal adı üstünde omurilik kanalının çepeçevre daralarak içindeki omuriliği yatağında sıkıştırarak sinir iletimini bozmasıdır. Bunun sonucunda hastada her iki bacakta ya ağrı olur, ya da hiç ağrı olmadan sadece uyuşukluk gelir ya da dermansızlık yani geçici felç hali gelir ve hasta gene oturmak ister.
Bacakta güç kaybı nasıl anlaşılır?
Dr. Cahide Topsakal, bacaklardaki güç kaybının kısmi felcin belirtisi olabileceğini söyledi. Topsakal, "Eğer yürürken diz ya da kalçanız boşalıyorsa, ayak bileğiniz sık sık dönüp burkuluyorsa, ayakkabınız ağır geliyorsa, ayağınız yere takılıyorsa ve sık sık düşüyorsanız bacağınızda güç kaybı var demektir.
Bacakta kuvvet kaybı nasıl anlaşılır?
Eğer yürürken diz ya da kalça boşalıyorsa, ayak bileği sık sık dönüp burkuluyorsa, ayakkabı ağır geliyorsa , ayak yere takılıyorsa ve hasta sık sık düşüyorsa bacakta güç kaybı var demektir. Hemen beyin omurilik ve sinir cerrahına başvurmak gerekir.
Bacaklarda yorgunluk nasıl giderilir?
Ayak ve bacak yorgunluğu için bir diğer yöntem, aromatik yağlarla masaj uygulamaktır. Düzenli egzersiz, ayak ve bacak kaslarını güçlendirir ve hem ağrıların azalmasına, hem de kan dolaşımınızın düzenlenmesine yardımcı olur. Diğer bir yöntem de ayak banyosudur.
Bacak yorgunluğu neden olur?
Bacak yorgunluğu sebepleri arasında ilk akla gelenler ise tüm gün ayakta olmak, yeteri kadar hareket etmemek veya kansızlık oluyor. Bu gibi sebepler sonucu da sabah uyandığınızda yorgun uyanma, gün içinde halsizlik, yetersiz enerji, bitkinlik ve günlük işleri yapmada zorluk gibi belirtiler yaşanabiliyor.