Ayva kompostosu nasıl Yapuılır?

2022 By admin 0

Ayvalar soyulup küp şeklinde doğranır ve renklerinin kararmaması için limonlu suda bekletilir. Tencereye doğranmış olan ayvalar, şeker, ayva çekirdekleri, karanfil ve su eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra altı kısılarak ayvalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirilir. Afiyet olsun.Jan 14, 2014

Ayva Konfostosu nasıl yapılır?

Kabuklarını soyduğunuz ayvaları küçük küpler halinde doğradıktan sonra tencereye alın. Toz şeker ilavesiyle karıştırın. Karanfil, çubuk tarçın ve yıldız anason sonrasında içme suyu ekleyip ocağa alın. Şeker taneleri eriyene kadar orta ateşte, karıştırarak pişirin.

Ayva kompostosu nasıl kırmızı renk alır?

Ne kadar çok ayva reçeli serperseniz renkleri o kadar koyu bir kırmızı olacaktır. Biraz su, birkaç adet karanfil ve 1 adet çubuk tarçın da ilave edin ve pişmeye bırakın. Ayva tatlınızı en kısık ateşte ağır ağır pişmeye bırakın. Piştikçe çekirdekler ona kırmızı rengini verecek ve yoğunlaşmasını sağlayacaktır.

Şişede ayva kompostosu nasıl yapılır?

Ayva Komposto Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ayvaları kesip küçük küçük parçalıyoruz, sonra kocaman tencereye alıp kaynayıncaya kadar bekliyoruz.
  2. Kaynadıktan 20 dakika sonra ocağı kapatıp sıcakken kavanozlara koyuyoruz ki kavanozların kapakları tutsun bozulmasın .
  3. Canın istediğinde hemen aç ve iş bu kadar kolay.

Ayva kompostosu nasıl yapılır Cahide?

Ayva konservesi nasıl yapılır?

  1. Ayvaları güzelce yıkayıp,çekirdek yuvalarını çıkarın.
  2. Kabuklarını soymadan hoşafa doğradığınız irilikte doğrayın.
  3. Diğer tarafta tencereye suyu,limon suyunu ve şekeri koyup kaynamaya bırakın.
  4. 10 dakika kaynadıktan sonra,ayvaları içine atın.
  5. 10-15 dakikada bu şekilde pişirin.

Öksürük için ayva kompostosu nasıl yapılır?

Ayvamızın 4de 1ini küçük parçalara ayırıp cezveye koyalım üzerine suyunu ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra ılıması için 3 dk bekleyelim içeceğimiz bardağın içine balı ekleyelim ve ılımış olan ayvamıza süzgeçten geçirip bardağa dökelim. Karıştırıp bekletmeden içelim. Hepinize şifa olsun.

Ayva derin dondurucuda nasıl saklanır?

Ayva derin dondurucuda nasıl saklanır? Ayvaları soyduktan sonra limonlu suda bir süre bekletin. Ardından dilediğiniz boyutlarda kesip, derin dondurucuda saklayacağınız poşetlere yerleştirin.

Ayva reçelinin kırmızı olması için ne yapmak lazım?

Ayvaları küçük küçük doğrayın ve çelik bir tencereye alın. Üstlerine 2 su bardağı toz şekeri gezdirin ve 1 saat kadar bu şekilde bekletin. Ayrıca rengi kıpkırmızı olsun istiyorsanız, ayva reçelinin içine bir miktar lohusa şekeri ya da vişne suyu koyarak pişirebilirsiniz. Böylelikle rengi daha kırmızı olacaktır.

Ayva reçeli neden kırmızı nasıl olur?

Elbetteki ayva çekirdeğine. Ayva çekirdeklerini elinizi korkak alıştırmadan bol bol eklemeniz önemli. Ayva çekirdeklerinin bir kısmını bıçak yardımıyla çizerek tencereye koyarsanız daha da fazla renk verecektir. Üstelik bu çekirdekler sadece renk vermekle kalmıyor, reçelin kıvamını da güzelleştiriyor.