Armut reçeli tarifi nasıl yapılır?

2022 By admin 0

Armuttan kışlık neler yapılır?

Nedense Hep İkinci Planda Kalan Armutla Yapabileceğinizi Bilmediğiniz 15 Nefis Tarif

  • Boza Soslu Nohutlu Poşe Armut Tarifi.
  • Roka ve Armutlu Izgara Pırasa Salatası Tarifi.
  • Tatlı Acı Kemiksiz Tavuk Kanatları Tarifi.
  • Kavanozda Yoğurtlu Meyve Salatası Tarifi.
  • Armutlu Kek Tarifi.
  • Armutlu Strudel Tarifi.
  • Bademli Armutlu Tart Tarifi.

Armut reçeli nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Armut Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Armutlar yıkanıp kabukları soyulur ve küp şeklinde doğranır tencereye alınır.
  2. Üzerine limon suyu eklenip karıştırılır.
  3. Sonra şeker ve su eklenir kaynamaya bırakılır.
  4. Kaynamaya başlayınca reçelin altı kısılır ve içine tarçın ve karanfil vanilya çubuğu atılır.

Elma Armut reçeli nasıl yapılır?

Şekersiz Armut Reçeli Yapılışı

  1. Elmaların suyunu sıkın.
  2. Armutların kabuklarını soyun. …
  3. Armutları bir tencereye alın.
  4. Üzerine elma suyunu dökün. …
  5. Armutlar yumuşarken, tarçın, karanfil, pekmez, arzuya göre toz şeker ilave edin.
  6. Limon tuzunu ekleyin.
  7. Armutlar yumuşayınca bir kaseye alın.

Armut Receli kac dakika Kaynatilir?

Önce yüksek ateşte bir taşım kaynatılır ve ocağın altı kısılır, tencerenin kapağını kapatmadan yaklaşık 1, 5-2 saat çok kısık ateşte kaynatılır (not: diğer reçeller genelde yarım saatte koyulaşıyor, ama armut reçelinin koyulaşması biraz zaman alıyor, az kaynarsa hoşaf kıvamında olur).

Kışlık Armut nasıl saklanır?

Armut buzdolabında Nasıl Saklanır?

  1. Armut, buzdolabında üzeri açık kalıp, hava alacak şekilde buzdolabı poşetinde saklanabilir.
  2. Çekirdekleri ve sapları ayıklanmış, dilimlenmiş armutların kararmaması için limonlu suya batırın.
  3. Büyük kilitli poşet içine yerleştirip, havasını alarak kapatın.
  4. Buzdolabında muhafaza edin.

Armut konservesi nasıl yapılır?

Kavanozların ağzı kapatılır ve yarım kiloluk kavanozlar için 25 dakika, bir kiloluk kavanozlar için 30 dakika süreyle pastörize edilir. . Sıcak usulle doldurulacaksa; hazırlanan armutlar kaynamakta olan şeker şurubuna atılarak 1 dakika kadar tutulur. . Süzülerek alınır, kavanozlara doldurulur. .

En iyi Armut reçeli nasıl yapılır?

Armut Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Armutların kabuklarını soyun. …
  2. Bu şekilde temizledikten sonra armutları minik minik doğrayın.
  3. Bir tencerenin içerisine doğramış olduğunuz armutları, şeker ve suyu alın. …
  4. Ardından içerisine karanfil ve tarçını ekleyin. …
  5. Armut reçelinin kıvam alması ve renginin değişmesi vakit alacaktır.

Reçel nasıl kaynatılır?

Reçeliniz soğuduktan sonra halen sıvı gibiyse yeniden ocağa alıp içine biraz daha limon suyu ya da portakal suyu ilave edebilirsiniz. Bu eklemeyi yaptıktan sonra reçelinizi 5 dakika daha kaynatmak koyulaşmasını sağlayacaktır. Reçeli karıştırmak için metal kaşık kullanmayın, temiz bir tahta kaşıkla karıştırın.