Arabaya macun neden çekilir?
2022Aracın yüzeyinde küçük hasarlardan ziyade büyük hasar meydana geldiğinde bu hasarları gidermek için oto kaporta macunları kullanılır. Çürük, ezilme, göçme durumlarda araç tamir edilmek üzere kaportacıya götürülür. Kaportacı bu hasarları çelik macun ile tamir eder. Çelik macun çok dayanıklı ve sert bir malzemedir.23 Oct 2019
İçindekiler
Arabada macun olması ne demek?
Oto boya macunu aracın hasar almış kaportasının onarıldıktan sonra küçük ve kılcal tesviye gibi durumların dolgu yapılmasını sağlayan kaporta onarım malzemesidir. 3 çeşit kaporta onarım oto boya macunu vardır. Ancak 3 çeşit tinde görevi aynıdır. Sadece sağlamlıkları birbirlerinde farklıdır. Olarak adlandırılmaktadır.
Kaportaya hangi macun kullanılır?
Polyester macun bir dolgu malzemesi olup yaygın bir şekilde araç kaportaları onarımlarında kullanılan başlıca malzemelerden biridir. Polyester macunu, genellikle otomobillerinizin boya yenilenmesi ve tamir/bakım işlemlerinde, kaportada meydana gelen derin yüzey hasarlarının giderilmesi için kullanılır.
Arabada macun nasıl anlaşılır?
Macunlu araçlarda mikron değerleri 500um-800um arasında çıkar bu o bölgede ki metalin ciddi anlamda yamulduğu ve astar yediğini gösterir. Bazı araçlarda bu değerin 1200um (mikron) olduğu görülebilir , macundan çamurluk yapılan araçlar var.
Macunlu araba neden alınmaz?
İyi boyanın kullanılmaması ve aşırı macun kullanılması boya atmasına sebep oluyor. Ayrıca boya koduna uygun olarak yapılmayan boya işlemi aracın parçalarında renk farkına sebep oluyor. Bu durum özellikle metalik renkli araçlarda göze çarpıyor.
Macunlu araba muayeneden geçer mi?
Bu duruma göre; Aracın kaportasının çizilmiş olması, Aracın kaportasının boyasının aşınmış olması, Aracın kaportasının ezik, paslı yada dış görünümünün iyi olmaması gibi durumlar muayenede sorun olmamaktadir.
Macun çatlağı nasıl giderilir?
Yüzey düzeltilip iyice temizlendikten sonra macun sürülerek zımparalanır. Çatlağın oluştuğu bölge dışındaki kısımlar maskelenir ve çatlak bir güzel boyanır. Boya kuruduktan sonra tekrar zımparalanarak su ile temizlenir. Ardından son bir kat boya sürülür ve kapatma işlemi gerçekleşmiş olur.
Kaporta macunu ne zaman kurur?
*10 dakika macunun kuruması için yeterli olacaktır.
Kaporta macunu kaç saatte kurur?
Aksi taktirde soyulmalar meydana gelebilir. Macun ince çekilir yoksa ileride çatlama yapabilir. Macunun 10-15 dakika kadar kuruması beklendikten sonra ikinci kat da çekilir ve yaklaşık yarım saat kurumaya bırakılır.