Akıbet ne demek cümle içinde?

2022 By admin 0

Bu anlam en çok kullanılan anlamdır. Diğer bir anlamı ise ''sonunda, önünde sonunda'' anlamlarıdır. Akıbet kelimesi cümle içerisinde aşağıda kullanılmıştır. – Sen akıbetini hak etmişe benzemiyorsun.24-Apr-2020

Akıbeti fail ne demek?

Akıbet kelimesi Türkçe'de "ard, son, sonra" anlamına gelir. Arapça ˁḳb kökünden gelen ˁāḳibat عاقبة z "ard, son, sonra" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça ˁaḳaba عقب z "ardından geldi, takip etti" fiilinin fail dişil (müennes, feminine) halidir.

Haşir ne anlama gelir?

Bazı kaynaklarda ''haşir'' olarak yazılan haşr sözcüğü dilimize Arapçadan geçmiştir. Kelimenin sözlük anlamı toplanma, bir araya gelme, bir arada bulunmadır. Haşr kelimesi Kıyamet gününde Allah'ın huzurunda toplanmak anlamında da kullanılır.

Akıbetine uğramak ne demek?

Birinin düştüğü kötü duruma düşmek.

Ahir ve akibet ne demek?

Akıbet: Son, nihâyet, âhir, encâm, netîce. İkinci anlam olarak da “Sonunda” anlamlarına gelir.

Sonuç fail ne demek?

Fail kelimesi bir sonucu ortaya koyan kişi anlamına da gelmektedir. Fail kelimesi kullanımda olumsuz olarak sıklıkla kullanılmasından dolayı günlük hayatta hukuki terim olarak kullanımına rastlanmaktadır. Fiil kelimesi Türkçe de iş anlamına gelmekte olup fail ise bu kelimeyi yapan işi yapan anlamına gelmektedir.

Insan Failliği ne demek?

kişinin kendisini ve eylemlerini bireysel, kolektif ya da toplumsal bir anlamda içinde belirleyebilme durumu.. geleneksel sosyal teori ekolleri (yapısal işlevselcilik, sembolik etkileşimcilik vb) failligi çoğunlukla insanların eylemleri veya makro yapıların işlevleri üstünden tanımlamaya meyillidir.

Haşir yeri ne demek?

Sözlükte "bir topluluğu bulunduğu yerden zor kullanarak çıkarıp bir meydanda toplamak" mânasına gelen haşir (haşr) kelimesi, kıyamet gününde yeniden diriltilen (ba's) bütün varlıkların hesaba çekilmek üzere bir meydana sevkedilip toplanmasını ifade eder. Toplanılacak yere mahşer, mevkıf veya arasât denir.

Ilk önce kim dirilecek?

Buna göre, haşir meydanında ilk diriltilecek olan Peygamber Efendimizdir. Bundan sonra elbette diğer peygamberler olacaktır. Peygamberlerden sonra ilk diriltilecek olanlar ise Peygamber Efendimizin ümmeti olacaktır. Bu ümmetin sıralamasının da son hadiste geçtiği şekilde olacağı söylenebilir.