A etiketi nasıl kullanılır?
2022<a> etiketi bağlantı metinleri oluşturmak için kullanılır, bağlantılar başka sayfalara geçiş için kullanılır. Bu etiketin en önemli özelliği href özelliğidir. Bu özellik ile bağlantı oluşturmak istediğimiz sayfanın URL'u belirtilir.
İçindekiler
A Name HTML nedir?
Name özelliği belge içerisinde bir yer imi oluşturur. Href ve name özelliği tanımlanmış <a> etiketi bulunmalıdır. Not: XHTML <a> etiketinde name özelliğini önermemektedir. Name özelliği yerine id özelliğini kullanın.
Link etiketi nasıl kullanılır?
<link> etiketi belge ile harici kaynak arasındaki ilişkiyi tanımlar. <link> etiketi genellikle stil sayfalarının belgeye bağlanması amacıyla kullanılır. Not: Bu etiket boş bir etikettir, sadece özellikleri içerir. Not: Link etiketi head bölümünde herhangi bir yerde tanımlanabilir.
A href etiketi ne işe yarar?
Href özelliği bağlantı yapılacak sayfanın URL adresini belirtir. Bu özellik tanımlanması <a> etiketi link olarak gözükmeyecektir.
HTML etiketleri nelerdir?
HTML etiketi, tarayıcınıza, dosyanın HTML kodu ile yüklenmiş bilgi içerdiğini bildirir. Dosya adındaki . html uzantısı ise bu dosyanın bir HTML belgesi olduğunu belirtir.
HTML a ne işe yarar?
HTML Hyper Text Markup Language kelimelerinin kısaltılması şeklinde olan metin işaretleme dilidir. Web sitelerin oluşturulmasında kullanılan bir programlama dilidir, bu dilin çalışabilmesi için chrome, firefox, safari, edge, opera gibi tarayıcılar tarafından derlenmesi gerekmektedir.
HTML A etiketi nedir?
<a> etiketi bağlantı metinleri oluşturmak için kullanılır, bağlantılar başka sayfalara geçiş için kullanılır. Bu etiketin en önemli özelliği href özelliğidir. Bu özellik ile bağlantı oluşturmak istediğimiz sayfanın URL'u belirtilir.
_blank etiketi ne işe yarar?
_blank – Bağlantıyı yeni bir pencere (sekme) şeklinde açar. _top – Bağlantıyı pencerenin tam gövdesinde açar.
Html target nasıl kullanılır?
Bildiğiniz gibi html kod yapısı içerinde bulunan target=”_blank” komutu ile farklı bir sayfaya link verirken bu sayfanın yeni bir sekmede açılmasını sağlarız. External, rel=”external” kullanımı da target ile aynı işlevi görmektedir.