Açılmayan kefir bozulur mu?
2022Kefiri açtıktan sonra çok ekşi ve ağır bir koku geliyorsa kefiri kullanmadan atmanız gerekir. Kefir ince yoğurt kıvamına nazaran tıknaz bir kıvama dönüşmüşse, kefir kolay bir şekilde bardağa dökülmüyorsa kullanılamaz hale gelmiştir.
İçindekiler
Hiç açılmamış kefir bozulur mu?
Şişelenmiş ve hazır olarak alınmış kefir, oda sıcaklığında 2 saat, buzdolabında 2-3 hafta, buzlukta ise yaklaşık 2-3 ay dayanır. Ayrıca şişenin üzerindeki tarihe bakarak tavsiye edilen tüketim tarihini görebilirsiniz. Ev yapımı kefir ise, oda sıcaklığında 2 saat, buzdolabında 2 hafta ve buzlukta 2 ay dayanabilir.
Kefirin bozulup bozulmadığı nasıl anlaşılır?
Eğer kefirden ağır ve ekşi bir koku geliyorsa, kullanmadan atmanız gerekir. Kefir, yoğurda benzer bir kıvama sahiptir. Eğer kefirin kıvamı tıknaz bir kıvama dönüştüyse, yani bardağa kolayca dökülmüyorsa, bozulmuş olma ihtimali yüksektir. Kefirin üst kısmında su, altında ise katı parçalar varsa, bu bozulduğunu gösterir.
Kefir açılınca kaç günde bozulur?
Kefirin muhafaza koşulları çok önemlidir. -Son kullanım tarihine kadar +2 – +4 ⁰C de Buzdolabında sıcaklığında saklanmalıdır. -Kapağı açıldıktan sonra ( +2 – +4 ⁰Ⅽ'de Buzdolabında ) 3 gün içerisinde tüketilmelidir.
Kefir kullanılmadığı zaman nasıl saklanır?
– İlk olarak mayayı alıp suyla yıkayın ve temiz bir havluya koyun. Daha sonra buzdolabının derin dondurucu kısmına yerleştirin. Kendiniz yaptığınız veya satın alıp bir kısmını kullanmadığınız kefir mayasını buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. – Buzdolabıyla kefir saklama süresi en fazla 10 gündür.
Kefir neden bozulur?
Kefir mayanız eğer temiz ekipmanla kullanılmazsa bozulur. Kullandığınız çiğ sütü eğer kaynatmazsanız içeriğinde yer alan zararlı mikroorganizmalar mayanızı bozabilir. Kefir tanelerine el ile temas ettiğinizde mayanız bozulabilir.
Tarihi geçmiş kefir ile ne yapılır?
Birinin süresi dolan kefir içmesi pek mümkün değildir, çünkü bağırsakta veya şiddetli zehirlenmelere neden olabilir. Ancak ürün buzdolabında saklandıysa ve üzerinde gözle görülür bozulma belirtileri yoksa, fırlatmak israf olur….Süresi dolmuş kefirden ne hazırlanabilir:
- krep,
- krep,
- turta,
- crumpets,
- bisküvi,
- Mannick, vb.
Beklemiş kefir içilir mi?
48 saatten daha fazla beklemiş kefir kullanılmaz. * Kabızlığa karşı, 24 saatten daha az süre, yaklaşık 12-18 saat mayalandırılan kefir, ishali durdurmak için 48 saat süreyle mayalandırılan kefir kullanılır.
Tutmayan kefir tekrar mayalanır mı?
Mayalanmış sütü plastik bir süzgeç ya da tülbentten geçirerek kefirinizi elde edin. Süzgeçte kalan kefir tanelerini tekrar maya olarak kullanabilirsiniz. Buzdolabında saklayacağınız kefiri iki gün içerisinde tüketmeniz gerekir.