Çoçuk Endokrinoloji hangi testleri yapar?
2022İçindekiler
Endokrinolojide hangi tahliller yapılır?
Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıklarında Yapılan Testler
- ACTH (Adrenokortikotropik hormon)
- Aldosteron, renin.
- Kalsitonin, CEA.
- Kalsiyum.
- Katekolaminler, Plazma ve İdrarda.
- Kortizol, tükrük kortizol, idrar kortizol.
- DHEAS (Dehidroepiandrosteron Sülfat)
- Elektrolitler.
Çocuk Endokrinoloji hangi testleri yapar?
Büyüme ve gelişme gerilikleri, erken ve gecikmiş ergenlik, obezite, guatr, tiroid, diyabet, böbrek üstü bezi hastalıkları, hipoglisemi, adet düzensizlikleri, D vitamini hastalıkları, kemik hastalıkları, Cushing sendromu gibi çocuk endokrin hastalıkları çeşitli testlerle teşhis edilir ve tedavisi bu testlerin sonucuna …
Endokrinoloji muayenesi nasıl yapılır?
Hormon testlerinin her birinin ölçümleri ile şekli değişkenlik göstermektedir. Hormon testleri genellikle kan alınarak yapılmaktadır. Bir hastalığın tanısında hormon seviyelerine bakmak yeterli oluyorsa o zaman kandaki hormon miktarından hormon seviyesi öğrenilebilmektedir.
Endokrinolojiye Kim sevk eder?
Endokrinologlar salgı bezlerini etkileyen hastalıkların tanısını koyarlar. Genellikle karmaşık olan ve vücudumuzdaki birçok sistemi içeren hastalıkları nasıl tedavi edeceklerini bilirler. Birinci basamak doktorunuz, endokrin sistem ile ilgili bir sorununuz olduğunda sizi bir endokrinoloğa sevk eder.
Endokrin Bölümü neyi inceler?
İç salgı bezlerinin yer aldığı sistem endokrin, ve bu salgı bezlerinde oluşan rahatsızlıkları inceleyen bilim dalı ise endokrinoloji olarak adlandırılır. Endokrin sisteminde yer alan iç salgı bezleri, hormon sentezlemeye ve salgı yapmaya yarayan organlardır.
Endokrin testleri nedir?
Hormon testleri; endokrin sistemine bağlı gelişen hastalıkların tanı ve teşhisinde uygulanan yöntemlerdir. Kronik hastalığı olan ve düzenli doktor kontrolü gerektiren hastalarda da düzenli aralıklarla hormon testleri yapılır. Farklı hormon testleri vücuttaki farklı organ ve dokuların incelenmesini sağlar.
Endokrinoloji tahlilleri kaç günde çıkar?
Yapılan testlere göre kan tahlillerinin sonuçlarının çıkması farklılık gösterir. Hormon testleri 3-4 saat, hemogram testleri 1-2 saat, fibrojen testleri ise 2-3 saat içerisinde hazırlanabilir. İlgili merkezde çalışılamayacak olan talepler için kan veya idrar örnekleri farklı birimlere gönderilir.
Çoçuk endokrin neye bakar?
Çocuk Endokrinoloji uzmanı, temel olarak çocukluk ve ergenlik döneminde (0-19 yaş) ortaya çıkan hormonal bozukluklarla ilgilenir. Çocuğun sağlıklı büyümesini, normal zamanında ergenliğin ortaya çıkması ve sağlıklı ilerlemesini, sonunda erişkin döneme güvenli geçişini izler.